EURO 2013, tippetips: Norge vs Danmark


Norge 1.92, uavgjort 3.30, Danmark 3.90

Even Pelleruds jenter vant – som vi spådde – mot Spania i kvartfinalen mandag. 3-1 var i overkant av hva vi hadde sett for oss, ettersom Norge ikke hadde scoret mer enn ett mål i noen av turneringens foregående kamper. Norsk seier torsdag er tilgjengelig til 1.92 i odds.

Trener Pellerud vedgår at Norge må finne seg i favorittstempelet i forkant av semifinalen mot Danmark. Og det er kanskje ikke så underlig, tatt i betraktning av at Kenneth Heiner-Möllers mannskap ikke har vunnet en eneste kamp hittil i turneringen (0-2-1). Vi snakker naturlig nok om seier i løpet av 90 minutter, for danskene har vært ”flinke” til å ta seg videre på straffespark og loddtrekning.

Midtstopper Marit Fiane Christensen mener derimot at Norge ikke er berettigede favoritter til en finaleplass. 32-åringen mener nemlig at danskenes oppvisninger i forkant av turneringen må medregnes.

”Vi tenker mer på kampene før EM når vi snakker om deres kvaliteter, og favorittstempelet vårt kommer kanskje fra det som har skjedd i denne turneringen. Men Danmark hadde nok før EM en bedre mulighet enn oss til å ta medalje”, uttalte Christensen til VG. At Danmark går seirende ut av møtet med Norge kan handles til 3.90 i odds.

Selv om vi ikke ser for oss at danskene kan skape nevneverdige problemer for et godtgående norsk mannskap, har de likevel kvaliteter å skilte med. Laget er gode i overgangsspillet, og har kantspillere som kan skape muligheter. Det er i det hele tatt Danmarks angrepsrekke som skal føre laget til finalen.

Kenneth Heiner-Möller akter å sende utpå sine jenter i en 4-3-3 formasjon, selv om de også drillet en langt mer defensiv 4-5-1 i forkant av EM. Pernille Harder er danskenes kanskje giftigste angrepsvåpen. 20-åringen har notert seg for 21 landskampmål i forkant av EURO 2013, men ikke funnet nettmaskene hittil. Linköping-angriperen er priset til 4.60 i odds for scoring mot Norge.

Harder er slett ikke den eneste unge og lovende spilleren i den danske troppen. Danmark er midt inne i en gjenreisingsfase, og da er det godt å ha kaptein Katrine Pedersen. Stabæk-spilleren har rukket å runde 36 år, og kan til alt overmål se tilbake på 209(!) landskamper siden debuten i 1994.

Norges selvtillit fikk et enormt løft med 1-0 seieren over Tyskland. Etterfølgende 3-1 over Spania, med scoringer av Solveig Gulbrandsen (4.40) og Ada Hegerberg (3.05), gjør at vi ikke ser for oss annet enn norsk jubel på Norrköpings Idrottspark.

Beste Spill:

Sats på 1/1 i markedet Pause/Slutt til 3.05 i odds

Sats på 4-0 til 28.00 i odds