Ed Malyons Bankers: Forvent få scoringer mellom Belgium og Serbia


Belgia har lenge blitt spådd å bli den neste store hiten i europeisk sammenheng. Fredag møter de imidlertid et annet landslag som har utviklet seg godt de seneste årene - nemlig, Serbia.

Navnene vi finner i den belgiske troppen er alle spennende, og flere av dem er i ferd med å nå høyden i karrieren. Langt fler enn tidligere spiller i Pemier League: Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembele er blant spillerne som har imponert på balløya. På andre breddegrader finner vi for eksempel Steven Defour, Axel Witsel og Dries Mertens. Alle talentfulle spillere på jakt etter en plass i landslagstroppen - hvis spillergrupper ikke har evnet å leve opp til de rettmessige forventningene.

Det motsatte kan sies om Serbie. Selv om de riktignok har enkelte kjente spillere i rekkene (Dortmunds Neven Subotic og Branislav Ivanovic), ligger styrken først og fremst i at Sinisa Mihajlovic har gjort dem til et skikkelig kollektiv. Det var delte oppfatninger om sistnevnte da han var spiller, men ingen betvilte mannens lidenskap for fotballen. I en land som fremdeles bærer sår etter krigen, har han samlet spillerne og fått dem til å overprestere. Vi skal slett ikke undervurdere hvilke talent som faktisk finnes i den serbiske troppen - bare se på 6-1 seieren over Wales forrige måned. Like fullt er det tilsynelatende flere mangler enn hos den belgiske motstanderen.

Oddsen reflekterer akkurat hvor spennende denne kampen tegner til å bli. Vertene er marginalt favoritter med 2.50, mens Belgia er priset til 2.80. Problemet for begge lagene er at de sliter med å score mål - all kreativiteten til tross. Besitter man så vidt gode spillere, vil det til tider stemme som det gjorde mot Wales sist. Det var likevel ikke mer enn den sjette kampen med over 2.5 scoringer i løpet av de 21 seneste. Gjestene har en lignende statistikk med henblikk på under 2.5 mål, og i et såpass jevnt oppgjør er den beste strategien å satse på enten uavgjort og under 2.5, eller korrekt utfall med 0-0 og 1-1 som alternativer.