Ed Malyons Bankers: Både Brasil og Colombia finner veien til nettmaskene!


Brasil og Colombia møtes i New York i kveld, eller rettere sagt 01.30 norsk tid torsdag morgen. Oppgjøret regnes som en skikkelig godbit av alle privatlandskampene som går av stabelen.

Dette er en nøkkelkamp for Selecao, som hovedsaklig kommer til å spille vennskapskamper frem mot VM 2014. Flere av lagets foregående kamper har vært tilnærmingsvis verdiløse fotballmessig. Det brasilianske fotballforbundet har heller vært på jakt etter motstandere som betaler godt (Irak, Qatar og Kina) enn reell motstand.

Kveldens oppgjør er på alle måter en god prøvesten, ettersom Colombia er en hard nøtt å knekke. Lagene møttes ikke i Copa America i 2011, men begge nasjonene kunne vise til svake resultater. Mens Brasils landslagssjef Mano Menezes beholdt jobben, gikk det verre med Colombias Hernan Dario Gomez. Sistnevnte ble erstattet av argentineren Jose Pekerman.

Pekerman nyter stor respekt i fotballmiljøet, og har allerede rukket å sette sitt preg på Colombia. Han har forvandlet et endimensjonalt forsvarsorientert lag til et fintspillende mannskap. Kanskje viktigst av alt; et lag som styrer mot VM 2014. 

Colombia befinner seg i øyeblikket på tredjeplass i gruppa, og kan vise til flotte seiere over de regjerende kontinentale mesterne Uruguay, i tillegg til en overbevisende borteseier mot Chile. Den gamle 4-5-1 formasjonen er kastet på taktikkens skraphaug, og landslaget har i stedet valgt å satse på en "Firkant" på midtbanen - to defensive midtbanespillere bak to playmakere. Den nye oppstillingen sørger for mange sjanser for lagets gode angrepsduo. Radamel Falcao - kanskje verdens beste spiss for øyeblikket - blir å finne i tospann med enten den storvokste Teo Guiterrez, formspiller Jackson Martinez eller den eksplosive unggutten Dorlan Pabon.

Brasil har plutselig fått tingene til å stemme under Mano Menezes, hvor de har prestert imponerende godt i de seneste privatlandskampene. Dette Colombia-laget bør uansett regnes som en outsider til VM-tittelen i 2014. Hvis én ting er sikkert, er det at det blir scoringer i dette oppgjøret.

Vi satse på at begge lagene scorer til 1.67, og over 2.5 scoringer til 1.72 i odds. Selv om vi ikke skal bevege oss inn i markedet for H-U-B her, kan jeg skrive under på at Colombia er kraftig undervurdert. I markedet Draw no Bet finner vi "gjestene" priset til 4.05. Fristende!

Det kan også lønne seg å vurdere Neymar som kampens første målscorer til 4.50. Spesielt tatt i betraktning at han har tegnet seg for scoringer i Brasils fire nyligste kamper. 

Dagens Anbefalte Spill: Sats på at begge lagene scorer til 1.67.