De 5 beste spillerne som aldri har spilt i et VM!


VM er fotballens største fest. Imidlertid har ikke alle har blitt invitert.

Samir Nasri, Carlos Tevez og Gareth Bale er blant verdens største stjerner. Ingen av dem blir å finne i Brasil denne sommeren.

Det fikk oss til å tenke på hvem som er de beste spillerne som aldri har fått prøve seg i et VM? Her er fem navn vi mener peker seg ut...

 

5. Eric Cantona (Frankrike)

Cantona hadde et anstrengt forhold til de høye herrer i fransk fotball, og sies å bære nag selv den dag i dag for hvordan han ble behandlet i 1995. Cantona gikk glipp av VM 1994 grunnet Bularias berømmelige scoring i Paris - etter at David Ginola ga bort ballen (se video over). Etter Cantonas Kung-Fu behandling av en Crystal Palace-supporter, ble han fratatt kapteinsbindet og skulle aldri spille for Frankrike igjen. For å gni salt i såret; Frankrike gikk hen og vant VM 1998 uten ham, etter at Aime Jacquet motstod fristelsen til å plukke Cantona.

 

4. Ryan Giggs (Wales)

Giggs har plaget motstandernes forsvar i over 20 år med Manchester United. Waliserens glitrende klubbkarriere har imidlertid ikke var reflektert i en tilsvarende suksessrik landslagskarriere. Wales har egentlig aldri vært i nærheten av å kvalifisere seg til et VM etter at Giggs fikk sin debut tilbake i 1991. I likhet med Mark Hughes, Ian Rush, Aaron Ramsey og Gareth Bale, er Giggs atter en waliser som aldri har fått sjansen på fotballens største scene.

 

3. George Weah (Liberia)

For alltid husket for sitt fantastiske soloraid for AC Milan, hvor han plukket opp ballen i eget straffefelt og løp hele banen, før han scoret et av sine beste mål noen sinne. Weahs landslagskarriere, derimot, var slett ikke like minneverding. Spissen representerte Liberia 60 ganger - men aldri i et VM - ettersom Liberia aldri har kvalifisert seg til turneringen. 

 

2. George Best (Nord Irland)

Kanskje den beste spilleren som har kommet fra de britiske øyer. Men, George Best vil for alltid huskes som en kjempe i Manchester United-trøya - ikke som angriper for Nord Irland. Talentet hans hadde fortjent få prøve seg mot de aller beste - i et Verdensmesterskap. Kvalifiseringen til Spania '82 kom for sent for Best - som spilte for Hong Kong Rangers på det tidspunktet.

 

1. Alfredo di Stefano (Argentina, Colombia & Spain)

 

Vinneren av fem strake Europacuper, åtte spanske mesterskap og to ganger vinner av Ballon d'Or - Di Dtefanos klubbkarriere mangler sidestykke. Men, Real Madrid-legenden - som representerte Argentina (fødeland), Colombia (ikke anerkjent av FIFA) og Spania (hans adopterte hjemland), spilte aldri i VM. Spania maktet ikke å kvalifisere seg til mesterskapet i 1958, og innen de var på plass i 1962, hadde Di Stefano pensjonert seg fra internasjonal fotball.

Sats på sommerens VM her!