Adnan Januzaj: Hvilken nasjonalitet velger han?


Manchester Uniteds stjerneskudd - Adnan Januzaj - er den store snakkisen for øyeblikket. Flere nasjoner skal ønske seg ungguttens tjenester. 

England ønsker å gi Belgia - spillerens fødeland - kamp om å få 18-åringen til å spille for landslaget. 

Men, Januzaj kan spille for både Albania og Kosovo, selv om sistnevnte ikke har et FIFA-anerkjent landslag. United-spilleren kan sågar velge å ikle seg den tyrkiske trøya (hans besteforeldres land). Så hva velger han? 

Belgia (1.60)

Belgia fremstår som det mest logiske valget for Januzaj. Født i Brussel i 1995, og full skolegang i Belgia. Han spilte for Anderlecht fra han var 10 til han fylte 16 år, før han signerte for Manchester United. Men, - og det er et stort "Men" - Januzaj har takket nei til en rekke tilbud om å spille for Belgias U18 og U19-lag. Han har i stedet uttrykt ønske om å spille for Albania. Januzaj bør kanskje ta en kikk på Belgias tropp for å innse at det er der han har størst mulighet til å vinne et internasjonalt trofé. 

England (2.40)

England, hvis land for første gang henvendte seg til spilleren i july inneværende år, er priset til 2.40 i odds. Kanskje ikke så underlig. Da han fikk sin skikkelige Manchester United-debut mot Sunderland denne helgen, fant han veien til nettmaskene to ganger. Og debatten begynte for alvor å rulle. Spørsmålet er om Januzaj finner Englands landslag aktuelt? Spilleren vil måtte søke om britisk statsborgerskap i mars 2016, og vil - etter FIFAs retningslinjer - trolig ikke kunne representere England før tidligst i februar 2018 (eller Skottland, priset til 75.00). 

Albania (6.00)

Januzaj har ved gjentatte anledninger uttalt at han ønsker å spille for Albania - landet hvor foreldrene er født. Sett i lys av at han allerede har takket nei til Belgia, synes Albania som et godt spillobjekt med 6.00 i odds. Albania-trener Gianni De Biasi uttalte i august at Januzaj er et stort talent, og at forbundet ventet på en anledning til å både ta en prat med spilleren, så vel som å kalle ham inn til landslagsoppdrag. Uniteds juvel vil garantert få heltestatus dersom han velger å spille for dem. Hvis så er, vil han trolig aldri spille en internasjonal turnering - for ikke å snakke om å vinne noe som helst. 

Kosovo (75.00)

Hovedårsaken til ikke å satse på at Januzah velger Kosova, farens hjemland, er at Kosovo i realiteten ikke har et landslag. Slikt kan selvsagt by på problemer. Kosovo håper å kunne følge i Palestinas fotspor i løpet av kort tid, og å kunne sikre seg samme anerkjennelse fra FIFA. Dersom det skulle bli en realitet, kan Januzaj vise seg for et av flere stjernespillere. Fiorentinas Valon Behrami, Lazios Lorik Cana og Bayern Münchens Xherdan Shaqiri kan alle, i teorien, utgjøre stammen i et brukbart Kosovo-lag. 

Januzajs øvrige landslagsmuligheter

Croatia 15.00

Turkey 15.00

Serbia 25.00