Hjemmekoselige omgivelser for Giroud. Arsenal-suksessen er ikke langt unna


Olivier Girouds hjemkomst tirsdag kunne forløpt mye bedre. Hans nye arbeidsgiver - Arsenal - vant, og han ble Montpellier-fansen hyllest til del da han ble byttet ut 15 minutter før slutt. Deretter fulgte supporternes monotone messing av navnet hans; en ære det franske publikumet forbeholder bare sine mest avholdte sønner.

Når dét er sagt; en scoring hadde vært fint. "Vi scoret... Jeg mener, vi vant". Han måtte rett seg selv mens han snakket med lokale reportere etter kampen. "Typisk nok klarte jeg ikke selv å finne veien til nettmaskene", sa han smilende, mens han samtidig gremtes over å ha gått målløs av banen. Giroud er kanskje ikke den største eller mest kostbare Arsenal-signeringen gjennom tidene. Men, som han så korrekt selv påpekte, vil mangelen på scoringer henge over ham inntil han endelig får satt den første.

At det i det hele tatt ligger et forventningspress på franskmannens skuldre er noe uvant. I Premier League har Arsenal ofte blitt sett på som en aldri så liten barnehage hvor de små blir oppfordret til å uttrykke seg selv i omgivelser fritt for press. I realiteten er tilværelsen lysår unna Girouds dager i Montpellier.

Returen til den gamle lekeplassen må ha belyst sceneskiftet på en god måte. Den svake starten på Ligue 1-sesongen har overbevist Montpellier-fansen om hva de allerede hadde en sterk mistanke om; forrige sesongs triumf var intet mindre enn et mirakel. Ingen forventer at laget skal vinne Champions League. De ønsker enkelt og greit bare å nyte øyeblikket.

Den samme innstillingen eksisterer ikke i Arsenal; en klubb sulteforet på sølvtøy siden 2005, men samtidig med gode opptredener i Champions League. Selv om de vel og merke ikke noen gang har klart å ta troféet med hjem. Tid er selvsagt akkurat hva Giroud trenger, etter at han gikk inn på laget etter en times spill i sesongoppkjøringen.

"Jeg mangler litt rytme", uttalte han til media tirsdag kveld. Det er ingen tvil om at Giroud vet han har gjort et bra trekk ved å gå til Arsenal, men det hadde ikke vært å undres over om han følte litt nostalgi da han så sine gamle lagkamerater som Younes Belhanda og Remy Cabella i fult driv i andreomgangen. Samspill kommer over tid.

Det er imidlertid tegn til at ting er i kjømda. Giouds smarte pasning til Lukas Podolski i forkant av utligningen kom ikke som noen overraskelse på hjemmefansen - som er inneforstått med mannens så vel tekniske kvaliteter som målteft. Det var en indikasjon på at han allerede er i ferd med å finne seg til rette i Arsenals pasnings - og bevegelsesmønstre. Franskmannen var i tillegg involvert i Gervinhos vinnermål i sistnevntes retur til sitt gamle hjemland.

Scoringene vil komme. Giroud har fått på pukkelen for enkelte av missene i Premier League, men det virker ikke som om selvtilliten har tatt stor skade. Sjansene han fikk i debuten mot Stoke - et brassespark og en lobb fra langt hold - var signert en mann som er vant til å score. Det er uansett ikke noe å bekymre seg over så vidt tidlig, og spesielt ikke siden det går så bra med Arsenal om dagen.

Å flytte fra landsbygda til storbyen er et steg i seg selv, med Giroud er i ferd med å finne seg til rette. "Jeg registrerte at han snakket engelsk (på banen)", uttalte Montpellier-målvakten Geoffrey Joudren til reporterne etter kampen. Girouds tilbakekomst viste hvor langt han har kommet allerede, og at han stadig er på vei til å bli den spilleren Arsenal trenger at han er.