Fotballens underligste trøyenumre


Det er lenge siden den tiden hvor spillerne i førsteelleveren hadde trøyenumrene 1-11 og innbytterne hadde 12-15. I dagens fotball er det derimot tusenvis av spillere som ønsker de villeste tallene på ryggen.

Tottenhams nyervervelse - Clint Dempsey - har valgt trøye Nummer 2, og det fikk oss til å se nærmere på spillere med pussige tall.

Her er noen av våre favoritter.

0. Hicham Zerouali

Aberdeen-spissen valgte "smultringen" ettersom tallet ble uttalt noenlunde som hans eget etternavn. Tragisk nok døde han i en bilulykke i 2004, og klubben valgte å frede trøya for all fremtid. 

1. Ossie Ardiles

I VM 1982 bestemte Argentina seg for å nummerere spillerne alfabetisk. Ardiles ble således gitt trøye nummer 1 - normalt forbeholdt keepere.

1+8. Ivan Zamoramo

Etter overgangen til den italienske storklubben valgte chileneren trøye nummer 18 med et lite plusstegn mellom 1 og 8. Årsaken? Nummer 9 var tatt av ingen ringere enn Ronaldo. Flere spillere har gjort samme vri senere.

9. Jorge Campos

Keepere er normalt klubbens Nummer 1. Men, Jorge Campos var aldri noen ordinær målvakt. Mannen ønsket mest av alt å være spiss - etter å ha fått smaken på det i sine yngre dager - og sikret seg følgelig trøye nummer 9.

1+9. Clinton Morrison

Coventry City-spissen ønsket egentlig 10 på ryggen. Ettersom den trøya allerede var tatt, gjorde han på mange måte som Zamorano.

5+5. Ade Akinbiyi

Bare et par år i forveien hadde den allerede nevnte Morrison forhindret at Akinbiyi fikk nummer 10. Crystal Palace-spissen gikk i stedet for 5+5, uten at oppholdet på Selhurst Park ble en suksess av den grunn.

69. Bixente Lizarazu

Bayerns venstreback hevder at han ønsket Nummer 69 på ryggen fordi han var født i 1969 og var 1.69 høy. Hmmm...

99. Ronaldo

Akkurat hvorfor Ronaldo tok trøye 99 i Milan er uvisst. Det kan imidlertid ha vært en indikasjon på antall cheesburgere han hadde fått i seg.