Tippetips, Europa League: FC København v Molde


FC København 1.55, Uavgjort 3.85, Molde 5.85 (Avspark: torsdag kl. 19:00)

Dette er FC Københavns syvende sesong på rad i europeisk gruppespill. I år er det imidlertid snakk om Europas nest mest prestisjetunge turnering - Europa League - som står på menyen. Løvene ble nemlig snytt for seieren av FC Nordsjællan i Superligaen, og det er følgelig sistnevnte som er å finne i Champions League. Det er selvsagt ikke slik de høye herrer i Parken ønsker å ha det, og klubben har reist seg i inneværende sesong.

FC København har havnet i gruppe med Molde, tyske Stuttgart og rumenske Steaua, og den første oppgaven er Molde. Laget fra Rosenes By tok den norske Tippeliga-tittelen forrige sesong, og har forhenværende Manchester United-legende Ole Gunnar Solskjær på trenerbenken. Det er imidlertid de tidligere FCK-spillerne Magne Hoseth og Pape Pate Diouf som danske supportere drar kjensel på. Senegaleseren er leid ut til sin gamle arbeidsgiver etter et skuffende opphold i København.

Hjemmelaget spås å ha gode sjanser til avansement fra gruppespillet - mest trolig som toer bak Stuttgart. Molde kan derimot vise seg som et lag man bør ta på alvor. Klubben befinner seg på andreplass i den hjemlige ligaen, a poeng med Strømsgodset og ett lite poeng foran storklubben Rosenborg etter 22 runder.

Molde må klare seg uten playmaker Magnus Wolff Eikrem, noe som trolig baner vei for Davy Claude Angan. 24-åringen innehar delt førsteplass på toppscorerlisten med sine 12 fulltreffere. 21-åringen Jo Inge Berget er en annen offensiv spiller som københavnerne gjør klokt i å holde et øye med torsdag.

Det er så visst ikke bare gjestene fra den norske vestkysten som kan skilte med offensive talent i troppen. Trioen Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Igor Vetokele kan skremme ethvert forsvar på dette nivået. At nevnte troika tegner seg for kveldens første mål betaler 6.50, 4,75 og 25.00 henholdsvis. Både Cornelius og Vetokele skrev seg inn i målprotokollen da de slo de regjerende mestere - FCN - 2-1 i Parken.

I 2010 slo FCK Molde 2-0 i en treningskamp i spanske Marbella, og det vil ikke komme som noen overraskelse om vertene gjentar bedriften i sesongens første Europa League-kamp torsdag. Molde har vel og merke ikke blitt noe dårligere lag i løpet av de to siste årene, snarere tvert imot. At Molde scorer er i høyeste grad en mulighet ettersom FCKs forsvarsrekke ikke alltid er konsentrert og samspilt.

Til tross for at det ikke er Champions League-hymnen som spilles over høyttaleranlegget kl 19.00, er det ingen grunn til å tro at lagene ikke tar dette oppgjøret alvorlig. Selv om FC København må regnes som favoritter, skal vi ha i mente at Molde uten videre problemer slo ut nederlandske Herenveen i den siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet. Danskene er ubeseiert på hjemmebane under belgieren Ariel Jacobs.

Beste Spill:

Sats på at hjemmelaget vinner til 1.55 i odds.

Sats på 2-1 til FC København til 8.25 i odds.

Sats på at Andreas Cornelius scorer kampens første mål til 4.75 i odds.