Sherwoods dager kan være talte, men Spurs trenger ro!


Et nytt nedslående tap har illustrert feil og mangler fra styrerom til gressmatte i Tottenham, skriver Iain Macintosh...

Stakkars Tim Sherwood. Han hadde aldri en reell sjanse.

Et engasjement med varighet på 18 måneder, og en lønn på under £1 million, kan knapt kalles en kontrakt i disse dager. Etter et ydmykende, selvpåført tap på Stamford Bridge - etterfulgt av Sherwoods brutalt ærlige kampanalyse - blir det stadig mer trolig at Daniel Levy kvitter seg med sin tidligere "Technical Director". For så å starte på en ny runddans.

Men, det skal mer til enn som så for å løfte Tottenham Hotspur tilbake blant de fire beste i Premier League.

Dette er en klubb som skriker etter stabilitet. Levy har vinglet; fra én ideologi til den andre, bygd trenerstrukturer, for deretter å henvise dem til spillestilenes skraphaug i neste øyeblikk. Selvsagt etter at han selv ikke maktet å få nøkkelpersonell til å utfylle hverandre. Iløpet av hektiske fem og et halvt år, har Spurs gått fra den kontinentale ordningen med trener og Sportsdirektør, til Harry Redknapps post-it lapper, tilbake til førstnevnte. Og nå en hybrid-løsning som inkluderer en storkjeftet engelsk trener og en stadig mer ukomfortabel Franco Baldini.

Det mye omtalte skiftet fra Elvis til The Beatles var en spektakulær fiasko, selv om det er uklart hvem som er å laste. Hvem var forresten ansvarlig for S Club 7? Prinsippet med å la et modent hode som Baldini ha ansvaret for innkjøpspolitikken var fornuftig. Man kan ganske enkelt ikke forvente at en trener skal gjøre alt i disse tider. Men, var trener og Baldini enige om hvilke spillere som skulle hentes inn? Villas-Boas mener åpenbart ikke det. Og det kan knapt kalles overraskende.

Levy maktet ikke engang sørge for at trener og "Technical Director" snakket samme språk. Etter Sherwoods første kamp på sidelinja - et Ligacup-tap mot West Ham tilbake i desember, klaget han på at spillerne ikke var i god nok fysisk form til å spille hans foretrukne stil. Vi snakker her om en herremann som hadde jobbet side-ved-side med Villas-Boas i 18 måneder. Hvorfor var ikke de to avdelingene mer samkjørt enn som så? Hvorfor spilte ikke klubbens ungdommer på samme måte som seniorene?

I denne putrende, giftige lapskausen, var kanskje den galeste ingrediensen Levys forventninger. Vi blir fortalt at Tottenham - et lag strippet for sin beste spiller, og med jobben å integrere syv nyervervelser foran seg - ikke forventet Champions League-kvalifisering denne sesongen. Neida. De forventet tittelen. Jada, selveste ligatittelen!

Åpenbart mente de høye herrer i Tottenham at £107 millioner var tilstrekkelig. Ikke bare for å kunne knive med Chelsea og Manchester City, men også å slå dem! Glem det faktum at det ikke egentlig var en investering stor £107 millioner. Det handlet snarere om at man dyttet pengene fra salget av Gareth Bale tilbake i laget. Glem det faktum at Villas-Boas måtte stri med tapet av Luka Modric, Ledley King og Rafael van der Vaart i sin første sesong, og nå måtte klare seg uten Bale. Dette skulle være en sesong i Tottenhams tegn!

Ikke rart at styret var skuffet over hvordan sesongen forløp.

Villas-Boas var ikke uten skyld, selvsagt. Han klarte eksempelvis ikke å løse floken med Emmanuel Adebayor, noe Sherwood løste i rekordfart. AVBs taktiske stivbeinthet kostet ham dyrt - spesielt mot Newcastle. Men, press avler press, og han skulle fått større støtte av styret. Det var eksempelvis flere velinformerte historier som verserte i pressen lenge før han fikk fyken.

Sherwood har jobbet utrettelig, og det er vanskelig ikke å beundret måten han har angrepet jobben på. Kompromissløst, og slik han mener er best, og på den måten ikke ha noe å angre på når han får sparken.

Men, et nytt trenerbytte vil ikke utgjøre noen forskjell dersom de samme feilene repeteres. Tottenham er nødt til å gi en trener tid - og ikke minst støtte. Dersom de velger å beholde Sportsdirektøren, nå de sørge for at den nye treneren fungerer med nevnte. Dersom de har en "Technical Director", ville det vært en fordel dersom ungdomslaget spilte samme type fotball som førstelaget. Du vet, bare sånn for sikkerhets skyld.

Glem kampen om seriemesterskapet. Dersom Tottenham fortsetter slik, skal de få slite med å komme seg tilbake i topp fire-gruppa.

Tottenham er priset til 2.30 i odds på å slå Benfica i Europa League denne uken!