Europa League,Tippetips: St Johnstone vs Rosenborg


St Johnstone 4.00, uavgjort 3.60, Rosenborg 1.75

St Johnstone ledes av den gamle Newcastle- og City-keeperen Tommy Wright. Etter at den gamle Manchester City-kollegaen Steve Lomas overtok tømmene i Millwall, ble Wright utnevnt til Perth-klubbens nye trener forrige måned. Selv om Wright tidligere har ledet nord-irske Lisburn Distillery til Ligacup-seier, er det et åpent spørsmål hva han kan utrette i den skotske toppserien. Med 1-0 seieren på Lerkendal detonerte Wright & Co en aldri så liten cupbombe. Hjemmeseier er priset til 4.00 i odds.

McDiarmid-klubben endte på en råsterk tredjeplass i fjorårssesongen etter blant annet å ha slått Celtic én gang (2-1) samt spilt uavgjort mot seriemesteren ved to anledninger. Klubben hadde ingen utpreget toppscorer i rekkene, selv om hele fire spillere endte på syv fulltreffere: Liam Craig, Murray Davidson, Nigel Hasselbaink og Rowan Vine. Det var likevel forsvarer Frasier Wright som ble tungen på vektskåla i oppgjøret forrige uke.

Alan Mannus sier han håper å kunne gjenta bedriftene i europacupen fra tiden i Shamrock Rovers, da nord-irene gjorde av med israelske  Bnei Yehuda for deretter å møte Juventus. St Johnstone har i tillegg styrket stallen med 31-åringen Rory Fallon fra Aberdeen i løpet av sommeren.

Trønderne er i fyr og flamme om dagen i det hjemlige seriespillet. Laget står med 7-3-0 på sine 10 seneste i Tippeligaen, og har sågar gått forbi Strømsgodset på toppen av tabellen. Som St Johnstone beviste sist, representerer de langt tøffere motstand enn de fleste Tippeliga-lagene. Borteseier er tilgjengelig til 1.75 i odds.

Per Joar Hansens menn gjorde av med nord-irske Crusaders etter alle kunstens regler med 9-3 sammenlagt. I 7-2 seieren på Lerkendal tegnet John Chibuike seg for to scoringer, selv om det var Gøran Sørloths sønn – Alexander – som stjal de største overskriftene. Sørloth er kun 17 år, og vil sikkert på mange spilleminutter utover høsten.

Rosenborg har styrket stallen med venstrebacken Jørgen Skjelvik fra svenske Kalmar. 22-åringen med fortid i Stabæk skal dermed spille sammen med U21-kollega Stefan Strandberg i tiden fremover.

RBK virket ustoppelige i forkant av oppgjøret mot St Johnstone sist. Sannheten er at de har kniven på strupen nå, og er nødt til å angripe for å sikre seg avansement.

Beste Spill:

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.70 i odds

Sats på 2-2 til 12.50 i odds