Europa League: Torsdagens beste tippetips!


Maribor 5.00 v Tottenham 1.65; uavgjort 3.60

Noe som har ført til at Tottenham-fansen har trykket Andre Villas-Boas til sitt bryst, er at han tar Europa League så vidt alvorlig.

Kanskje det skyldes at det er nettopp denne turneringen som ga ham et navn som Porto-trener. Kanskje det kan tilskrives hvor viktige disse ekstra kampene er med henblikk på å spille inn taktikk og idéer? Uansett hva årsaken måtte være kan vi forvente at Spurs sender utpå sitt sterkeste mannskap. Sett i lys av London-lagets gode form, er borteseier et godt spill med 1.65 i odds.

Lyon 1.85 v Athletic Bilbao 3.90; uavgjort 3.50

Lyon er ett av bare tre lag som står med full pott i Europa League denne sesongen. Franskmennene kan sikre seg avansement til utslagsrundene med seier over Athletic Bilbao denne uken.

Det spanske laget har bare tatt ett poeng på sine to Europa League-kamper, og ligger like over nedrykksstreken i den hjemlige La Liga. Med kun én seier på de syv seneste - alle turneringer sammenlagt - kan vi for alvor hevde at Marcelo Bieslas mye omtalte treneregenskaper blir satt på prøve. Sats på at hjemmelaget legger ytterligere sten til byrden for baskerne til 1.85 i odds.

Atletico Madrid 1.20 v Academica 12.00; uavgjort 6.00

Diego Simeones Atletico Madrid er et annet lag som har til gode å avgi poeng i Europa League-sammenheng denne sesongen. Laget er til alt overmål ubeseiret i samtlige turneringer hittil, og deler tabelltoppen med Barcelona i La Liga.

Med odds til 1.20 på vertene finner jeg det ikke verdt å anbefale spill - selv om å kaste en H inn på mulitispill-bongen kan vise seg et trygt spill. Vi kan derimot finne spillbare objekter i markedet for målscorere, hvor Radamel Falcao holder følge med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i kampen om toppscorertittelen. Angriperen er en av de mest omtalte formspillerne på verdensbasis.

Colombianeren har funnet nettmaskene i hver eneste av sine syv kamper denne sesongen, og kan sågar scoret mer enn ett mål ved tre anledninger. Sats på Falcao som kampens første målscorer til 2.60 i odds.

Liverpool 2.25 v Anzhi Makhachkala 3.10; uavgjort 3.20

Liverpool har bare vunnet én av sine syv siste hjemmekamper, og seieren over Reading var på ingen måte overbevisende.

Hittil har The Reds tapt mot Udinese og spilt uavgjort mot Hearts på Anfield i Europa League-sammenheng, og torsdag venter altså et kvalitetsspekket Anzhi Makachkala.

Laget som topper den russiske toppserien måtte vinne tre kamper, med dertil hørende hjemme - og borteoppgjør, for å ta seg til gruppespillet. Klubben står således ubeseiret på åtte kamper i Europa League denne sesongen.

Gjestenes angrepsrekke med Samuel Eto'o og Lacina Traore gjør at det er muligheter for scoringer. Det samme kan ikke sies for Liverpools del. Sats derfor på gjestene til 2.20 i markedet for Draw No Bet.

Newcastle 1.57 v Club Brugge 5.40; uavgjort 3.80

I motsetning til Andre Villas-Boas, har ikke Alan Pardew hatt så mye respekt for Europa League, med tanke på spillervalg. Derfor er det uaktuelt å satse på hjemmelaget til 1.57 i odds, eget gress til tross.

Selv om Newcastle har plukket med seg poeng i denne turneringen, er det vanskelig å anbefale spill på et lag som trolig vil foreta en rekke rokeringer i startelleveren.

En herremann som vi skal se opp for, er spissen Papiss Cisse. Senegaleseren var ikke på banen i helgens poengdeling med Sunderland, og har holdt seg til å score i alle andre turneringer enn i Premier League-sammenheng. Etter at han noterte seg for scoring i 3-0 seieren over Bordeaux ved inngangen til oktober, kan du satse på at han øker målbeholdningen til 2.10 i odds.

Dnipro 2.00 v Napoli 3.50; uavgjort 3.35

Dnipro er det tredje og siste laget som fortsatt ikke har avgitt poeng i Europa League. Ukrainerne har tatt full pott mot PSV Eindhoven og svenske AIK, og befinner seg på andreplass i den hjemlige serien.

Napoli har på sin side tatt tre poeng mot AIK, men ble ettertrykkelig satt på plass med 0-3 mot PSV på eget gress i den andre kampen. I Serie A har laget vært i imponerende form, og stod ubeseiret før helgens 0-2 tap mot serieleder Juventus. Dette er to lag som begge vil være fornøyde med uavgjort, noe som gjør 3.55 til det foretrukne spillobjektet her.

Anbefalte Spill: Tottenham-seier @ 1.65; Anzhi Makhachkala @ 2.20 (Draw No Bet); Falcao scorer minst tre mål @9.00.