Europa League, tippetips: Tromsø vs Anzhi Makhachkala


Tromsø 3.75, Uavgjort 3.35, Anzhi Makhachkala 2.00

Tromsø kjemper en kamp for livet i Tippeligaen. Søndag venter trenerløse Brann i Bergen, hvor Gutan er nødt til å vinne for å sikre seg fornyet toppseriekontrakt. Da er det kanskje ikke så underlig at trener Steinar Nilsen trolig foretar åtte endringer fra laget som holdt gullkandidat Strømsgodset til 0-0 i helgen.

Selv om uavgjort mot Ronny Deilas gutter var vel og bra, skyldes Tromsøs tabellsituasjon følgende: To seiere på de 16 siste kampene (2-4-10) er svakest av samtlige lag i divisjonen. Hjemmeseier er tilgjengelig til 3.75 i odds.

Selv om laget fra Nordens Paris sliter tungt i det hjemlige seriespillet, har de faktisk – hvor enn utrolig det måtte høres ut – muligheter til avansement. Dersom TIL slår torsdagens motstander Anzhi Makhachkala med minst to mål, og Tottenham samtidig gjør jobben mot moldovske Sheriff, ligger Tromsø plutselig på andreplass i Gruppe K.

Men, det blir som nevnt et ganske ubeskrevet Tromsø-lag som skal hamle opp med Samuel Eto’s gamle arbeidsgiver – Anzhi. I skrivende stund ligger det an til at kun Hendrik Helmke, Thomas Drage og Jaroslaw Fojut er tilbake fra laget som møtte Strømsgodset. Thomas Kind Bendiksen er på sin side ute med en lårskade, og risikeres ikke i forkant av oppgjøret mot Brann.

Eier Suleyman Kerimov har tidligere uttalt at det er nye tider på Anzhi-Arena, noe vi har små problemer med å tro på. Den ene høyt gasjerte stjernen etter den andre har forsvunnet ut dørene, og klubben befinner seg desidert nederst i den russiske toppdivisjonen. Vi skal helt tilbake til 21. Mai for å finne sist gang Orly gikk seirende av banen. Inneværende sesong er nedslående lesning for Anzhi-fansen: 0-6-9 på lagets 15 kamper er alt annet enn godt driv. Gadzhi Gadzhiyevs gutter slo Tromsø 1-0 i det omvendte oppgjøret, og er tilgjengelig til 2.00 i odds for seier på Alfheim.

Tromsø bryr seg nøyaktig null og niks om denne kampen, mens dette er Anzhis siste opptreden på den europeiske fotballscenen på en del år. Gjestene har funnet nettmaskene fire ganger i løpet av sine fem siste seriekamper, mens Tromsø altså har parkert sine antatt beste spillere til dette oppgjøret.

Beste Spill:

Sats på Under 1.5 scoringer til 3.25 i odds

Sats på 0-0 og 0-1 til 9.00 og 7.00 i odds henholdsvis