Europa League, tippetips: Tottenham vs Tromsø


Tottenham 1.08, uavgjort 9.00, Tromsø 22.00

Etter å ha hatt luksusen med Champions League-fotball denne uken, er det plutselig duket for den ikke-fullt-så-prestisjefylte Europa League. Tottenham og Tromsø er motstandere i Gruppe K. Jepp, Ikke eksklusivt som den aller gjeveste klubbturneringen, hører vi deg si. Og når vi registerer at lag som Sheriff Tiraspol, Apollong Limasol og Pacos Ferreira er med i gruppespill-sammenheng, kan vi saktens si oss enige. ”Alle skal med”, heter det i en velkjent valgkampparole. Vi fastslår at UEFA har levert.

Vi skal selvsagt holde oss til saken. Og saken er først og fremst at Tottenham etter alle solemerker sender Gutan tilbake til Tromsø med stygge sår. Spurs-manager Villas-Boas akter å foreta en rekke rokeringer i startoppstillingen – som man bør gjøre når spillere for en milliard kroner har kommet inn dørene. Jermain Defoe har snakket opp klubbkamerat Adebayor i media, hvis spiller trener sammen med rekruttene om dagen. Det ligger uansett ikke an til spilleminutter for togoleseren denne gangen heller. I stedet får Roberto Soldado hvile, mens Defoe inntar spissplassen.

Tottenham har fått en solid start på årets Premier League-sesong. 3-0-1 er fasiten hittil, og klubben ligger a poeng med erkerivalen Arsenal. Hjemmeseier er priset til 1.08 i odds.

Den rumenske forsvareren Vlad Chirches kan få sin debut i Tottenham-trøya torsdag. Nader Chadli og Aaron Lennon er begge ute med skader.

Gjestene fra det høye nord har slett ikke hatt en god sesong. Trener Agnar Christensen er på vei ut, mens Tromsøs nye assistenttrener – Steinar Nilsen – trolig overtar etter sesongslutt. Før den tid skal klubben styre unna nedrykk til Adeccoligaen. 1-0 seieren over Rosenborg sist var i så måte et steg i riktig retning, selv om kun målforskjell skiller til Start på kvalifiseringsplass.

Tromsø gjorde av med Besiktas med sifrene 3-4. Som du sikkert forstår av tallene, var det altså ikke antall scoringer som avgjorde avansementet. UEFA valgte nemlig å utestenge Besiktas i ett år grunnet kampfiksing. Borteseier torsdag kan handles til 22.00 i odds.

Vi har ikke hatt tro på Tromsø overhode denne sesongen, og tabellen lyver som kjent aldri. Tottenham har vi derimot tro på vil bli å finne i den gjeveste av Europacupene kommende sesong. Først skal de bare gjøre det best mulig. I gruppe K. Mot lag som Sheriff Tiraspol, Anzhi Makhachkala og Tromsø.  

Beste Spill:

Sats på Tottenham med 0-2 i handicap til 1.88 i odds

Sats på at hjemmelaget scorer over 2.5 mål til 1.60 i odds