Europa League, Tippetips: Rosenborg vs Metalist Khariv


Rosenborg topper Eliteserien med Molde og Strømsgodset på plassene bak. Selv om Jan Jönssons mannskap lukter gull, og har fordelen av hjemmebane torsdag, er det ikke til å stikke under stol at gjestenes serie er langt sterkere.

Metalist har på sin side problemer med å henge med i toppen av den ukrainske toppserien. Laget har endt på tredjeplass de seks siste sesongene, og befinner seg i skrivende stund på fjerde i den ukrainske Championship. Mye tyder imidlertid på at Myron Markevych’ mannskap endelig har på sesongen på rett spor. 3-1 over Dynamo KievOlimpiyskiy sist var overbevisende saker.

I Europa League-sammenheng går det bra med de ”Gulblå”. Fjorårets semifinalist i samme turnering (tap 2-3 sammenlagt mot Sporting Lisboa) står med 0-0 mot tyske Bayer Leverkusen og 2-0 seier over Rapid Wien i de to innledende kampene. Vertene Rosenborg har kun seieren over Rapid å vise til (2-1), mens hjemmekampen mot Leverkusen endte 0-1 sist. Kun én av disse lagenes fire EL-kamper har dermed endt med mer enn 2.5 scoringer. Under er priset til 1.70 torsdag.

Begge lagene spiller god angrepsfotball, hvor forsvarsspillet ikke helt står i samsvar. Oddsen på at begge klubbene finner veien til nettmaskene er 1.78, og absolutt verdt å sette et lite spill på. I markedet for målscorere er det fristende å vurdere Rade Prica (4.10), men også en annen svenske – Mikael Dorsin – representerer et besnærende alternativ med 14.00 i odds. Forsvareren står allerede med fire fulltreffere denne sesongen, og noterte seg for ett i seieren i Wien.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.78 i odds

Sats på under 2.5 scoringer til 1.70 i odds

Resultattips: 1-1 til 6.00