Europa League, tippetips: Randers vs Rubin Kazan


Randers FC 4.00 Uavgjort 3.40 Rubin Kazan 1.80

Torsdag kveld skal Randers FC forsøke å gjøre hva FC Nordsjælland ikke maktet: Nemlig å slå et sterkt russisk lag på hjemmebane. FCN måtte ta til takke med 0-1 mot Zenit St Petersburg i Champions League-kvaliken, mens Colin Todds gutter skal bryne seg på Rubin Kazan i 3. runde av kvalifiseringen til Europa League. 

Det er ingen hvemsomhelst som Randers møter torsdag. Rubin Kazan endte riktignok på sjetteplass i fjorårets serie, men har kommet greit ut av startblokka inneværende sesong. 1-2-0 er det foreløpige fasiten, hvorav Zenits eneste seier kom på hjemmebane (2-1).

De russiske gjestene kommer til Randers med en rekke profiler i spillertroppen. Den franske landslagsspilleren Yann M'Vila bidrar med rå muskelkraft på midtbanen, mens angriperen Salomon Rondon tidligere sørget for nettsus i spanske Malaga. Russerne kan i tillegg vise til relativ suksess på den europeiske fotballscenen de seneste årene. 

"Vi skal møte et lag med stolte fotballtradisjoner, selv om Rubin Kazan kanskje ikke i øyeblikket er en like stor maktfaktor i russisk fotball som tidligere. De har tross alt bøttevis med erfaring fra dette nivået - så vel Champions League som Europa League - hvor de også har tatt seg til kvartfinalen", uttaler Thomas Thomasberg til klubbens nettsted. 

Vi må sørge for å ligge meget kompakte mot Rubin Kazan, og ikke minst være svært tålmodige. Russiske lag foretar feil underveis, og jeg regner med at vi vil få 3-5 sjanser i løpet av kampen. Det handler følgelig om å utnytte de mulighetene som byr seg. 

Vi skal nok også få tid med ballen, selv om vi skal vokte oss vel for å bli overmodige. Får de først tak i ballen går de lynraskt i angrep. Da jeg var i FCM møtte vi både CSKA og Lokomotiv Moskva, hvor vi i et av oppgjørene ledet 1-0. Så mistet vi altså ballen, og det stod 1-3 i løpet av 10-15 stakkede minutter. 

Vi traff godt med tipset vårt i forbindelse med Zenits seier over FCN, og vi har ingen tro på lettere spill for Randers i møtet med Rubin. Snarere tvert imot. Gjestene har kvaliteter i laget, men på råder på ingen måte over samme stjernespekkede mannskap som Zenit. Vi kommer med andre ord neppe til å se en flokk russere som sløser med sjansene i samme grad som Zenits store sønn - Andrey Arshavin - gjorde tirsdag kveld i Farum. 

Rubin Kazan er heller ikke et lag som bøtter inn scoringer om dagen; kun tre mål har det blitt i løpet av lagets tre innledende kamper i seriespillet. Kun beskjedne 39 fulltreffere var fasiten på 30 kamper i fjor. Vi lar således tanken på handicap-spill ligge, og satser heller på X/2 i markedet Pause/Slutt til 5.00 i odds. Alle av Rubins mål har for øvrig kommet etter pause. 

Beste Spill:

Sats på at Rubin Kazan vinner til 1.80 i odds

Sats på X/2 i markedet Pause/Slutt til 5.00 i odds