Europa League, tippetips, Metalist Kharkiv vs Rosenborg


Metalist Kharkiv 1.36, uavgjort 4.65, Rosenborg 8.00

Vi starter med en liten quiz…

Hvor mange ukrainske spillere kan vi forvente å se på banen i torsdagens Europa League-oppgjør mot Rosenborg?

Svar: Kun målvakten Olexander Horiainov. De øvrige spillerne i startelleveren vil trolig være fem brasilianere, fire argentinere i tillegg til ghaneseren Papa Gueye.

Rosenborg tapte 1-2 hjemme på Lerkendal i det motsatte oppgjøret. Jan Jönssons mannskap hadde vel og merke gullkampen i den hjemlige Tippeligaen som et forstyrrende element. Etter to strake tap (0-2 og 1-2) mot rivalene i tittelkampen, er det kun matematikk som holder liv i drømmen sølvtøy i Midt-Norge. Seriespillet bør derfor være et tilbakelagt kapittel for trønderne når de reiser til Ukrainas nest største by – Kharkiv.

Hjemmelaget ligger a poeng med Bayer Leverkusen i Gruppe K, og har en luke på fire poeng ned til Rosenborg. Metalist fikk som nevnt med seg alle poengene fra Lerkendal. Ikke overraskende stod det to brasilianere bak scoringene – Marlos og Xavier.

I den ukrainske toppserien står Metalist med 1-0-1 siden lagene møttes sist. 2-0 seieren over Zarya ble etterfulgt av 0-2 tap mot serietoer Dnipro. Laget som har endt som nummer tre de seks seneste sesongene ligger i skrivende stund på fjerdeplass, med fire poeng opp til Dynamo på plassen over.

Trener Myron Markevych tar Europa League-spill seriøst, noe semifinalen i fjorårets turnering er godt bevis på. Vi tippet under 2.5 scoringer sist lagene møttes, og bommet. Vi gjør sannelig ikke samme feil to ganger, ettersom dette kjapt kan bli målrikt. Over 3.5 scoringer er priset til 2.95.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 2.00

Sats på over 3.5 scoringer til 2.95