Europa League, Tippetips: Lyon med umulig oppgave mot Juve!


Etter at det tredje strake Serie A-mesterskapet trolig er i boks, skal Juventus forsøke å spille seg til semifinalene i Europa League. Bonuccis sene scoring i det første oppgjøret har gitt Bianconeri en stor fordel, og det er litt av en oppgave som venter Lyon. I alle fall om de gjør seg forhåpninger om avansement.

Juventus Stadium har på alle måter vært et uinntagelig fort for Juve denne sesongen. Contes menn har vunnet 16 av 16 hjemmekamper i Serie A, har beseiret Avellino i Coppa Italia, har spilt to ganger uavgjort og vunnet én (mot FC København) i Champions League, mens det i Europa League-sammenheng har blitt 2-0 mot Trabzonspor og 1-1 mot Fiorentina.

Hovedtrener Conte har sagt at han ikke akter å foreta omfattende endringer i lagoppstillingen. Det er ikke overraskende, ettersom vi nærmer oss avslutningen på sesongen - og tross alt da formspillerne bør spille samtlige kamper. I forsvaret blir Barzagi ikke å se i aksjon, noe som gjør av Caceres tar plass. På midtbanen kan det tenkes at Vidal får hvile, etter at han har klaget over smerter i et kne. Argentineren Tevez, som nå ikke har funnet nettmaskene i europacup-sammenheng på fem år, stiller med Osvaldo ved sin side. Sistnevnte tar i så fall plassen til Llorente.

Lyon vant sist 2-1 mot Valencienne i Ligue 1, men troen på suksess mot dette Juventus-laget er liten. Etter PSGs takk og farvel til Champions League, er Gardes mannskap det eneste gjenværende franske laget i Europacupene. Torsdag skal Lyon altså forsøke å gjøre hva ingen andre har evnet denne sesongen; å gå seirende ut på Juventus Stadium. Gjestenes trener må klare seg uten profilen Gourcuff, mens han kan sette sin lit til angrepsduoen Gomis og Lacazette - de eneste to Lyon-spillerne som kan utgjøre en forskjell.

Juventus noterte seg mandag for en pen 2-0 seier over Livorno. I de seneste kampene har det vel og merke vært tretthetstegn å spore, noe som ikke bør overraske noen. Conte har nemlig ikke rullert nevneverdig på laget, og vi nærmer oss slutten av sesongen. På samme måte som i det første oppgjøret, tror vi det blir få mål her. Vi setter pengene våre på Under 2.5 scoringer til 1.90 i odds.

Sats på Europa League her!