Europa League, tippetips: FK Jablonec vs Strømsgodset


FK Jablonec 97 2.15, uavgjort 3.45, Strømsgodset 3.00

I løpet av sommerens Europa League – og Champions League-kvalik har vi nesten pløyd igjennom like mange land som legendariske Erik Diesen, samt levert like mye informasjon som folkeopplysningens ubestridte konge – Torkjell Berulfsen.

Vi beveger oss lett over til Pilsens hjemland – nærmere bestemt til den nord-tsjekkiske byen Jablonec nad Nisou - med kort vei til så vel den tyske som polske grensen. At byen med snaut 45.000 innbyggere har et lag i toppdivisjonen er kanskje ikke så rart. Jablonec kan nemlig skilte med tre stadion-anlegg.

Jablonec er et relativt ubeskrevet blad i europacup-sammenheng. Klubben tok seg likevel til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen for to år siden, etter 7-1 sammenlagt over albanske Flamurtari Vlore. AZ Alkmaar skulle vise seg for vanskelige (1-3 sammenlagt), selv om tsjekkerne vel evnet 1-1 hjemme på Chance Arena. Hjemmeseier mot Ronny Deilas gutter er priset til 2.15 i odds.

Trener Roman Skuhravý er i hjemlandet best kjent for sine 10 år i Jablonec’ midtforsvar. Det de færreste er klar over, er at 38-åringen også jobbet som ungdomstrener og baneansvarlig(!) før han ble utnevnt til klubbens nye trener i mai. Skuhravy følger i ringreven Václav Kotals fotspor, hvis trener fikk sparken etter 1-5 tapet mot Slavia Praha.

Til tross for at Skuhravy uttalte at ”problemene ligger på det mentale planet” da han overtok tømmene, har årets sesonginnledning vært ”så-der”. 0-0 mot Zbrojovka Brno var under forventningene, mens 1-2 tapet mot Sparta Praha var mer forståelig. Klubben har slitt med det offensive spillet, etter at målmaskinen David Lafata forsvant til nettopp Sparta Praha i vinter. 31-åringen tegnet seg for 13 scoringer i løpet av 16 kamper før han gikk til hovedstadsklubben. 19-åringen Marian Kovar har blitt hentet inn som forsterkning på topp, mens Nermin Crnkic og Vojtech Kubista kan bekle venstrekanten og midtstopper-plassen.

Trener Skuhravy uttalte på dagens pressekonferanse at han akter å stille med samme ellever som mot Sparta Praha søndag.

Til de som trodde at Godsets 3-0 seier over ungarske Debreceni ikke hadde nevneverdig betydning for innsatsen i Tippeligaen: Den påfølgende kampen endte 6-1 over Hønefoss, hvor Ola Kamara ble dagens helt med hat-trick. Sistnevnte blir derimot ikke å finne i aksjon fredag, og nå møter Strømsgodset et lag som allerede har startet sesongen – i motsetning til Debreneci. Borteseier er tilgjengelig til 3.00 i odds.

Hjemmelaget ligger kompakt, og har normalt god kontroll defensivt. Kantspillerne Vanek og Kopic er sjelden interessert i å ta ansvar bakover på banen, noe Strømsgodset bør kunne utnytte.

Beste Spill:

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.80 i odds

Sats på at Bortelaget scorer til 1.33 i odds