Europa League, Tippetips: FK Aktobe vs Hødd


FK Aktobe 1.28, uavgjort 4.75, Hødd 9.50

Byen Aktobe er kanskje mer kjent for matproduksjon enn fotballaget med samme navn. Klubben topper like fullt den hjemlige serien foran FC Astana, selv om den første kampen etter seriepausen endte med bortetap mot Tobol. Den påfølgende hjemmekampen endte 1-1 mot middelhavsfarer Kairat. Hjemmeseier torsdag er tilgjengelig til 1.28 i odds.

Klubbens suksess har kommet parallelt med trener Vladimir Mukhanov inntreden. Etter ansettelsen av den gamle Astana-manageren i 2006, har laget vunnet seriemesterskapet tre ganger, endt på sølvplass ved to anledninger, ett kasakhstansk cupgull og to Super Cup-titler. Aktobe har i tillegg vært fast inventar i Europa League og Champions League de 10 siste sesongene. Klubben har imidlertid aldri avansert til gruppespillet.

Europacup-feberen lever videre i Ulsteinvik etter 1-0 seieren i hjemmemøtet med kasakhstanske Aktobe. Klubben må uansett klare seg uten duoen Sivert Heltne Nilsen og Akeem Latifu, som ikke fikk visum. Trener Lars Arne Nilsen var naturligvis forbannet, og hadde følgende å si til Sunnmørsposten:

”Det er snakk om to viktige spillere, så jeg vil si at de har greie på fotball de som sitter på ambassaden. Vi har ikke spesielt god dekning på disse plassene”.

Hjemmelaget ligger pent til i Adeccoligaen – tre poeng bak andreplassen og Kristiansund. Trener Lars Arne Nilsens gutter har levert ujevne resultater de siste ukene, noe 2-2-2 på lagets seks nyligste er bevis på. Nå er det uansett Europa League det handler om, og uavgjort passer gjestene utmerket. Uavgjort er tilgjengelig til 4.75 i odds.

Det meldes om nærmere 13.000 solgte billetter (stinn brakke) og 36 grader på Central Stadium torsdag kveld. Ingen skal forvente at Hødd har tatt turen fra Sunnmøre for å underholde. 0-0 er tilstrekkelig for avansement ettersom Espen Standal satte inn vinnermålet forrige torsdag.

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 4.75 i odds

Sats på 0-0 til 12.50 i odds