Europa League, tippetips: FC København vs Molde


Molde 2.30 uavgjort 3.30 FC København 2.90 (avspark, torsdag kl. 21.05)

FC Københavns foreløpige prestasjoner i Europa League kan i beste fall karakteriseres som middelmådige. To tap og null scoringer er fasiten på hovedstadslagets tre seneste i Gruppe E. Situasjonen er allerede presset, og det er lite trolig at en reise til Rosenes By og møte med Molde er hva doktoren ville anbefalt som medisin.

Alt annet enn tre poeng vil følgelig bety adjø til danskene, hvis lag står med fire poeng etter fire kamper. Molde (3 poeng) har på sin side fremdeles et lite håp om å knipe andreplassen i gruppa foran Stuttgart (5 poeng), og slik sett ta seg videre til utslagsrundene. Løvene skal ikke ta for gitt at Ole Gunnar Solskjærs mannskap har festet siden seriegullet var i boks.

Molde overrasket de fleste med å følge opp 1-2 tapet mot FCK med 2-0 seier over VfB Stuttgart hjemme på Aker Stadion. Deretter har det vel og merke blitt to nederlag mot rumenske Steaua (0-2 og 1-2). Annet var imidlertid ikke å vente, ettersom Solskjær allerede i forkant av kampene mot Steaua meldte at seriegull var førsteprioritet.

Danskene står med 3-5-2 på sine 10 seneste bortekamper i Superligaen og Europa League. Laget har vist god serieform den seneste tiden, hvor spesielt angrepsspillet har vist seg å fungere godt. Spissduoen Cesar Santin og Andreas Cornelius har imidlertid et stykke igjen til formen de hadde i fjorårssesongen. Førstnevnte har levert en rekke skuffende prestasjoner, og det vil ikke komme som noen overraskelse om trener Ariel Jacobs dytter Nicolai Jørgensen inn bak Cornelius i startelleveren torsdag. Jørgensen måtte gå av banen i oppgjøret mot FC Midtjylland søndag, men blir med troppen til Norge.

Christian Bolanos, som fulgte kampen mot Midtjylland fra tribunen, er i likhet med Jørgensen tilbake i folden. Både Jørgensen og Bolanos er viktige i FCK-angrepet, og dersom begge er klare vil Molde-forsvaret kunne få det hett rundt ørene. Vertene, som nettopp har rundet av det hjemlige seriespillet, har sluppet inn ett mål i snitt i Tippeliga-sammenheng, mens hele seks baklengs på fire kamper er fasiten i Europa League.

Til tross for at Molde sørget for at tapet ikke ble verre enn 1-2 i Parken, burde danskene ha sørget for langt mer flatterende sifre for sin egen del. Spesielt når vi ser nærmere på spill og sjanser. Det er i en kamp som denne at FCK skal bevise at Superligaen holder et høyere nivå enn Tippeligaen, og holder dermed en knapp på en knepen 1-0 eller 2-1. Resultatene betaler 9.00 og 10.50 ganger innsatsen tilbake henholdsvis.

Dersom verken Bolanos eller Jørgensen blir klare til torsdagens oppgjør, bør du seriøst overveie å sette et spill på uavgjort til 3.30. Molde har nemlig ikke tafatte på eget gress. 14-0-1 på sine 15 i Romsdal vitne om styrke på hjemmebane. 33-16 i målforskjell forteller oss også at en del av gevinstene ikke nødvendigvis har vært med mange måls margin.

Gjenstående kamper i Europa Leagues Gruppe E:
Molde-FC København, Steaua Bukarest-VfB Stuttgart, FC København-Steaua Bukarest og VfB Stuttgart-Molde.

Beste Spill:
Sats på at FCK vinner kampen til 2.90 i odds.