Europa League, Tippetips: Esbjerg vs Elfsborg


Esbjerg 1.85, Uavgjort 3.70, IF Elfsborg 4.00 (Avpark, torsdag 19.00)

Mens Esbjerg trøbler i Superligaen, og er ute av dansen i den danske cupen, går det som på skinner i Europa League for vestjyderne. De blåhvite ligger i skrivende stund på andreplass i Gruppe C, med hele fem poeng ned til tredje - og fjerdeplassen. Full pott torsdag betyr trolig avansement. 

Èn av lagene som ligger bak Esbjerg, er svenske Elfsborg - hvis klubb EfB gjorde av med 2-1 i den forrige runden i Borås. Gjestene er enkelt og greit nødt til å vinne dersom de skal ha forhåpninger til å knipe den viktige andreplassen foran danskene. 

Mens Niels Frederiksens EfB ligger som nummer ni i den hjemlige Superligaen - med fire strake serietap - endte Elfsborg på en nedslående sjetteplass i Allsvenskan. Tristesse til tross, gjestene avsluttet i det minste sesongen med 2-0 borte mot Gefle. 

"Det kan på mange måter bli en avgjørende kamp, hvor vi kan sette punktum. Vel og merke dersom vi gjør det vi skal, og samtidig får litt hjelp fra andre lag. Vi skal uansett gjøre vår del av jobben med seier. Skulle vi ta oss videre fra gruppespillet, betrakter jeg det som en skikkelig prestasjon", uttalte Niels Frederiksen til EfBs hjemmeside. 

Den danske treneren kan glede seg over at Hans Henrik Andreasen er tilbake fra karantene. HH scoret begge av EfBs mål i borteoppgjøret mot Elfsborg.

På papiret er dette en kamp som hjemmelaget skal vinne. Men, som oddsen på 1.85 indikerer skal altså Esbjerg prestere bedre enn de har gjort i det siste. Vi tror at kampens betydning, kombinert med EfBs Europa League-fokus, skal dette blir hjemmeseier. Men, den blir i så fall knepen! (1-0 eller 2-1). 

Esbjerg må fremdeles klare seg uten midtbanespiller Magnus Lekven. 

Beste Spill:

Sats på at Esbjerg vinner til 1.85 i odds