Europa League, Tippetips: Benfica vs Juventus


Etter to dager med semifinaler i Champions League, har turen kommet til Europa League. Juventus jakter muligheten til å spille finale på eget gress, men motstanderen torsdag kveld er slett ingen lilleput i europeisk sammenheng. Benfica har nettopp sikret seg det hjemlige, portugisiske seriemesterskapet, og ørene fra Lisboa ønsker revansje etter fjorårets finaletap mot Chelsea.

Hjemmelaget trener, Jorge Jesus, ga klare ord for pengene på pressekonferansen: "Juventus? De er akkurat som mange andre italienske lag. De spiller alle annerledes i europacupene".

Et diskret stikk til Serie A-klubbene, altså, som ofte - spesielt på bortebane - går inn i europacup-kampene med en defensiv innstilling. Jesus bør imidlertid være på vakt overfor denne utgaven av Juventus. Italienerne har nemlig gått seirende av banen i alle tre bortekamper i årets Europa League (Trabzonspor, Fiorentina og Lyon).

Den portugisiske treneren må klare seg uten Salvio, og stiller i en 4-1-3-2 formasjon med Lima og Rodrigo på topp. Benfica har som allerede nevnt vunnet mesterskapet, og er i tillegg til Europa League også innblandet i portugisiske cupen. Hovedstadsklubben møter Rio Ave i finalen, mens de møter erkerivalen Porto i ligacup-finalen.

Mens Benfica allerede har gjort unna feiringen av seriegullet, kan Bianconeri sette dato for festivitas i nærmeste fremtid. Trener Conte må uansett plukke startelleveren uten å ha Vidal tilgjengelig, men krysser fingrene for at stjernen er klar til returoppgjøret. Barzagli er tilbake i forsvaret, mens Vucinic og Giovinco begge kjemper om en plass i angrepet - ved siden av selvskrevne Tevez.

Benfica har vunnet fem av sine seks seneste i Europa League, mens juventus har gått seirende ut av sin tre ferskeste i turneringen med ettmålsmargin. Dette blir på alle måter et jevnt oppgjør, hvor Juventus skal forsøke å sikre seg et viktig bortemål på Da Luz. Oddsen på at begge lagene scorer er i skrivende stund 1.94. Det lukter imidlertid ikke mange mål her, og vi setter således pengene på Under 2.5 scoringer til 1.63 i odds.