Europa League, Tippetips: Benfica vinner uten baklengs mot Alkmaar!


Etter forrige sesongs skuffelser, ser det endelig ut som om Benfica kan få en viss form for revansje. Jesus' gutter møter torsdag kveld nederlandske AZ Alkmaar i returoppgjøret i kvartfinalen av Europa League. Portugiserne tar med seg en 1-0 ledelse fra det første oppgjøret inn i denne kampen.

Ørnene fra Lisboa satser hardt på å nå finalen i Torino, etter forrige sesongs bitre finalenederlag mot Chelsea. Hjemme i Portugal har rødtrøyene nesten innkassert seriemesterskapet fire serierunder før sesongslutt. Laget har ni poeng ned Sporting, og hele 15 til gode på Porto. Benfica har i tillegg en omspillkamp i den hjemlige cupen å se frem til mot nettopp Porto, hvis klubb gikk seirende ut med 1-0 i det første oppgjøret på hjemmebane. Torsdag handler imidlertid alt om Europa League.

Benfica dominerte den første kampen i treskolandet, og rotet bort en mengde sjanser som strengt tatt kunne avgjort det hele. Men, det ene bortemålet gir naturlig nok en viss trygghet for portugiserne. Vi kan forvente at vertene stiller i samme formasjon som i første oppgjør - blant annet med Cardozo og Rodrigo på topp.

AZ har på alle måter en vrien oppgave foran seg, når de skal forsøke å gjøre av med Benfica på selveste Da Luz. Da trengs det minst to scoringer for å kunne løse billett til semifinalene. Verbeeks mannskap er inne i en svak periode - også i den hjemlige serien, hvor det kun har blitt én seier på de fire seneste kampene (1-2-1). Alkmaar er uansett trygg på spill i playoffen i Eresdivisie, noe som bør gi Europa League pgså kommende sesong.

Torsdag må hollenderne klare seg uten Marcellis og Beerens grunnet skader.

Benfica er soleklare favoritter, mens oddsen på hjemmeseier er ikke særlig forlokkende med 1.32. Vi foretrekker derfor å satse på at Benfica vinner uten å slippe inn baklengs til 1.87 ganger innsatsen. 

Sats på Europa League her!