Ed Malyons Bankers: PSV slår AIK!


Det er sjelden vi er vitne til lokaloppgjør i Europa League-sammenheng. Enkelte ganger får vi finne på egne interessant momenter.

I dag har vi i denne spalten valgt å kalle denne kampen - AIK v PSV - for "trebokstavderbyet". Faglig sett ser vi ingen grunn til å satse på annet enn lagenes form her.

AIK er desperate etter å knipe en seier etter en sørgelig Europa League-innledning. Svenskene befinner seg nederst i gruppa med ett fattig poeng etter tre kamper. Broderfolket har regelrett blitt utklasset i møte med de større navnene i europeisk sammenheng.

Klubben har kun notert seg for tre scoringer, mens de har sluppet inn åtte baklengs. Poenget Eindhoven sist var i overkant heldig, etter at AIK først overraskende tok ledelsen. Den nederlandske landslagsspillere Jeremain Lens brakte balanse i regnskapet 10 minutter før slutt. Et voldsomt hjemmepress til tross; lagene delte poengene broderlig.

Med to gjenstående kamper mot Napoli og Dnipro, er PSV klar over at de ikke har råd til å avgi poeng torsdag. Klubben er trolig også klar over at de er kvalitetsmessig AIK overlegne, hvor den nevnte Lens bare er én av fem landslagsspillere i troppen. Legg også til gode spillerimporter som Dries Mertens - en herremann som har holdt Eden Hazard utenfor den belgiske startelleveren.

Dick Advocaat var nådeløs etter poengtapet hjemme på Philips Stadion. Ikke noe annet enn seier duger i Solna, og tre poeng til gjestene er priset til gode 1.70. Dagens spill!