Ed Malyons Tippetips: Helgens beste multispillDobbel
 
Denne helgens dobbel er en forsiktig en, men betaler likevel bra. Vår første kamp er West Bromwich vs Sunderland - to av seriens formlag. The Black Cats er i ferd med å få sesongen på rett spor igjen, etter en svak sesonginnledning. The Baggies har på sin side imponert med stødig spill, og er overraskende med i kampen om Champions League-kvalifisering.

West Bromwich' borteform holder derimot ikke til mer enn en plass på nedre halvdel av tabellen. Sunderland burde slik sett ha alle mulighet til et godt resultat her. Det hersker ingen tvil om hvem som har vært lagets store stjerne denne sesongen. Steven Fletcher kan til alt overmål vise til 60% av klubbens scoringer. Kamper hvor Sunderland er involvert gir i snitt to scoringer (nest minst i divisjonen), noe som kan bli avgjørende her. Heller enn å satse på at Fletcher scorer i løpet av kampen, setter vi heller et spill på ham som første målscorer til 5.25.

Manchester United har tapt to kamper på rappen, noe som burde sørge for at Sir Alex Ferguson ikke tar lett på det forestående oppgjøret mot QPR. Mark Hughes er i store vansker på Loftus Road, og ting blir trolig ikke bedre mot et United-lag som scorer mål for moro skyld. Fergusons mannskap er klar over at de må slå tilbake, og stakkars Rangers er som et lam på vei til slakterbenken. Sats på at United scorer på straffespark til 4.25.

Trippel

Premier League-tabellen begynner så smått å sette seg. Selv om Arsenal foreløpig ikke har overbevist, virker de gode nok til en ny plassering blant seriens fire beste. Olivier Giroud har endelig begynt å finne sin plass i laget, og har vist storveis form den siste tiden. Fire scoringer og to målgivende er fasiten på franskmannens fire nyligste. Arsenal møter et Aston Villa som sliter i motvind, og håper slik sett å beholde sin gode statistikk mot Birmingham-klubben. Arsenal er ubeseiret i 25 av de seneste 27 kampene mot vertene, og Paul Lamberts svake sesonginnledning ser ut til å fortsette her. Vi satser på Gunners-seier. 

Den argentinske gullkampen går mot en utrolig jevn avslutning. Kun fire poeng skiller fire lag, når tre runder gjenstår. Newell's Old Boys har overraskende havnet bakpå i kampen om tittelen, etter at de så ut som en seriøs kandidat for bare få uker siden. Heldigvis for Gerardo Martinos mannskap møter de tabelljumbo Union denne helgen. Oppgjøret er kanskje et lokalderby, men vi snakker om et av divisjonens topplag mot en klubb som risikerer å gå sesongen igjennom uten en eneste seier. Newell's har seriens toppscorer i Ignacio Scocco. Etter at angriperens til alt overmål tegnet seg for to mål for Argentina i midtukekampen, er det trolig et dårlig tidspunkt for bunnlaget å møte formspissen på. Newell's er i overkant raust priset med 2.10 for seier.

I Italia er det Atalanta som vekker vår interesse denne helgen. Klubben er fremdeles blant Serie As mest undervurderte, men kan vise til Maxi Moralez og German Denis på topp i en ellers effektiv 4-4-1-1 formasjon. Bergamo-klubben har Europacup i kikkerten til tross for poengtrekk før sesongen. Nå møter de Geno - hvis lag har tapt fem strake, og er på full fart mot bunnen av tabellen. Priset til 1.85 er Atalanta er herlig spillobjekt, og dermed den siste brikken i vår trippel.

Firling

Serie As mest iøyenfallende klubb den siste tiden, har uten tvil vært Fiorentina. Laget er nemlig i ferd med å blande seg inn i tittelkampen. I tillegg til å besitte en kreativ midtbane, har de en av Europas mest spennende unggutter i spissen Stefan Jovetic. La Viola er formlaget fremfor noen, med 16 poeng på sine seks seneste. Til tross for at de spiller på bortebane her, bør de kunne ha forhåpninger om poeng. Torinos hjemmefordel er ikke nevneverdig, ettersom klubben er ligaens nest svakeste på eget gress. Et Fiorentina i flytsonen er ypperlig priset med 2.40 på seier.

La Liga er i sannhet en underlig serie, og Real Zaragoza er en pussig klubb. Aragones-klubben har vunnet fem av sine 12 kamper, mens de syv resterende har endt med tap. Det hele kan tilskrives filosofien om "Alt eller ingenting", naturlig nok tuftet på at én seier er mer verdt enn to poengdelinger. Denne helgen møter de Celta Vigo på eget gress. Gjestene har en forferdelig bortestatistikk, hvor de har tapt seks av sine seks nyligste når på reisefot. Zaragoza er et åpenbart valg her.

I Bundesliga har Fortuna Dusseldorf falt av lasset etter en utrolig start. Laget holdt rent bakover i samtlige fem kamper i sesonginnledningen, men sliter nå med å holde seg over den fryktede nedrykksstreken. HSV er et langt bedre lag, og har gjort det bra etter en svak start. Hamburg er således helgens godbit.

Vi runder av med et fransk tips. Divisjonens beste bortelag er Bordeaux, og møter Rene Girards Montpellier. Etter tapet mot Arsenal i Champions League, kunne de vel ikke ønsket seg en tøffere motstander nå. Sett i lys av hvor svake Paladins har vært etter fjorårets seriegull, er det lite aktuelt å satse på dem med slik odds. Vi går heller for Bordeaux i markedet Draw No Bet til 2.02.

Eds Tips:

Dobbel: Sunderland v West Brom (Steven Fletcher som første målscorer), Man Utd (scorer på straffespark) v QPR. Odds: 22.31.
 
Trippel: Aston Villa v Arsenal, Union v Newell's, Atalanta v Genoa. Odds: 6.49.

Firling: Torino v Fiorentina, Zaragoza v Celta Vigo, Fortuna Dusseldorf v Hamburg, Montpellier v Bordeaux (DNB). Odds: 25.54.