Ed Malyons Tippetips: Helgens beste multispillDobbel

Southampton er verter når Fulham kommer på besøk, i hva som tegner til å bli en spennende kamp. Saints har fremdeles til gode å holde rent bakover i Premier Leauge denne sesongen, mens Fulham slett ikke legger bånd på seg fremover på banen. The Cottagers har tapt tre kamper denne sesongen, men to av dem har kommet mot Manchester-klubbene som begge kjemper om serietittelen. Det tredje tapet kom i en skuffende forestilling på Boleyn Ground mot West Ham. Andy Carroll var arkitekten bak 3-0 seieren i sin Hammers-debut. De knepne tapene mot City og United burde være oppløftende, og en tur til St Mary's kan knapt kalles avskrekkende hjemmelagets form tatt i betraktning.

Seieren over Aston Villa gjorde godt for Nigel Adkins' Southampton. Paul Lamberts arbeid har ennå ikke rukket å materialisere seg, så det skal bli interessant å se hvor mye vi kan legge i nettopp den gevinsten. Martin Jols Fulham bør være for gode, men vi satser på uavgjort i markedet for Draw no Bet til 1.82.

Trippel

Cardiff City har tatt fullstendig av under Malky Mackay etter en rekke sesongen med under pari prestasjoner. The Bluebirds ser endelig ut som en seriøs kandidat til direkte opprykk, og møter et Ipwich-lag i store problemer.

Ipswich Town har den dårligste målforskjellen av samtlige lag i divisjonen, og kun knepet to av 12 mulige poeng på eget gress. Cardiff har ikke evnet å gjøre det veldig skarpt på bortebane, men hadde uflaks mot Bristol City, mens det ble en habil poengdeling mot Crystal Palace. Seieren over Millwall var overbevisende, og de møter på mange måter samme type motstand i Suffolk. Vi kan trolig stole på at Cardiff gjør livet enda verre for Paul Jewells menn, og reiser følgelig tilbake til Wales med tre poeng i bagasjen.

Helgens første oppgjør i den argentinske serien ligger an til å bli enveiskjøring. Lanus er verter når Union de Santa Fe kommer til torgs. Gjestene ligger desidert nederst på tabellen, og står fortsatt uten seier ni kamper inn i sesongen. Lanus har hatt en tøff start på sesongen, men de kan skylde på terminlisten og det faktum at de har møtt topplagene. Oppturen starter med hjemmeseier i kveld.

Bayern Munchen står med 100% i Bundesliga-sammenheng denne sesongen, men vi sitter likevel med følelsen av at Louis van Gaals mannskap fremdeles har til gode å prikke inn toppformen. Sjokktapet mot hviterussiske BATE Borisov i Champions League har trolig gjort laget mer innstilt på å straffe Hoffenheim. Bayern har vært overbevisende i de fleste seriekampene, men mannskapet vil snart sette seg for alvor. Vi vil tro at motstanderen i så fall vil få skikkelig juling. Det kan meget vel skje i dette oppgjøret, og sats derfor på -2 i markedet for handicap.

Firling

Over til Italia. Torino har imponert i serieinnledningen etter comebacket i Serie A. Midtstopperen Angelo Ogbonna har vært i Manchester Uniteds søkelys, og naturlig nok en viktig brikke i Torinos forsvarsfirer. Denne helgen møter de seriens svakeste angrep når bunnlaget Cagliari kommer på besøk. Kun "De flyvende Esler" - Cheivo - har sluppet inn flere baklengs. Ronaldo Bianchi har funnet go'formen for hjemmelaget, og 1.90 på hjemmeseier er raust.

Stade Brestois har hatt en brukbar - om enn ujevn - start på sesongen. Klubben har vunnet alle sine tre hjemmekamper, men Brest har vitterlig også tapt alle sine fire på fremmed gress. Resultatet er derfor i skrivende stund en posisjon midt på tabellen. Tabellen forteller imidlertid ikke den hele sannheten, ettersom klubben bare har møtt ett lag som står med flere poeng. Mot godtgående Bordeaux vil Brest får kjørt seg. Vingene Mariano og Benoit Tremoulinas har gjort livet surt for en rekke Ligue 1-lag allerede. Etter det flotte resultatet mot Lyon forrige helg, kan vi forvente at Bordeaux fortsetter statusen som ubeseiret med uavgjort her.

Augsburg er overlevde fjorårssesongen, men er et av bunnlagene i Bundesliga i år. Klubben står uten seier, og har bare funnet veien til nettmaskene to ganger på seks kamper. Ting kan raskt gå fra vondt til verre når Werder Bremen kommer på besøk fredag kveld. Denne utgaven av Werder Bremen er ikke av samme klasse som i tidligere tider, men de kan fremdeles vise til en sterk stall. Angriperne Aaron Hunt, Eljero Elia og Kevin De Bruyne gir Mark Arnautovic støtte på topp. Bremen har tapt tre kamper denne sesongen, men to av oppgjørene var mot Dortmund og Bayern Munchen. Augsburg skal ikke være uoverkommelig motstand for Werder, og 2.30 i odds på borteseier er for godt til å avslå.

Helgens største oppgjør i Eredivisie handler om Steve McLarens Twente mot AZ Alkmaar. Vertene stod ubseiret før kampen mot Ajax sist, og det skal bli spennende å se om de reiser seg i møtet med seriens formspiller - Jozy Altidore. Den amerikanske spissen har hatt sine problemer, men virker å ha tatt syvmilssteg i riktig retning etter overgangen til Nederland. Fasiten hittil er åtte scoringer, noe som gjør at han står som toppscorer med god margin. Forsvaret er utvilsomt akilleshælen, mens en midtbane bestående av Viktor Elm, Markus Henriksen og Adam Maher innehar bøttevis med talent. På vingene byr Martens og Beerens på problemer for Twente.

McLarens mannskap har egentlig bare gitt Willem II ordentlig juling denne sesongen, mens de har vunnet knepent mot de øvrige motstanderne. 1.60 er for snaut til å spille på, så Almaar med 1-0 handicap til 2.12 er definitivt verdt å vurdere.

Eds tips

Dobbel: Southampton v Fulham (DNB), Uavgjort/Crystal Palace HT/FT v Burnley. Odds: 11.4.

Trippel: Ipswich v Cardiff, Lanús v Unión de Santa, Bayern Munich -2 v Hoffenheim. Odds: 8.3.

Firling: Torino v Chievo, Brest v Bordeaux (uavgjort), Augsburg v Werder Bremen, Twente -1 v Alkmaar. Odds: 28.7.