Ed Malyons Bankers: Uruguays kvaliteter blir avgjørende i Bolivia


Med tredjeplass i siste VM, og regjerende sør-amerikanske mestere, bør Uruguay regnes som en av favorittene i Brasil 2014. La Celeste har imidlertid slitt i år, og er slett ikke sikret å kvalifisere seg. Oscar Washington Tabarez' mannskap har gått fra å vinne 11 av sine 16 kamper i 2011, til å bare bokføre én eneste gevinst på åtte kamper i 2012.

To av lagets nøkkelspillere de 10 siste årene, Diego Lugano og Diego Forlan, er nå unektelig på nedadgående. Øvrige veteraner som Egidio Rios og Diego Perez er heller ikke på samme nivå som de var i 2010. Uruguay har vel og merke en liten befolkning, og således ikke mange mulige erstattere. U23-laget prøvde seg i sommerens OL, men ble slått ut allerede i første runde. Ettersom ingen spillere i realiteten er i stand til å utfordre den aldrende startelleveren, har prestasjonene og resultatene blitt stadig svakere.

Lugano er trolig den eneste som har en brukbar erstatter i Sebastian Coates, men på sentral midtbane og i angrep er fremtiden usikker for Uruguay. Det finnes ingen umiddelbare arvtagere til midtbaneduoen, mens Abel Hernandez virker stadig mindre som en fullgod erstatter for Forlan.

Det finnes derimot én spiller som fortsatt presterer for landslaget. Navnet er Luis Suarez. Liverpool-angriperen har levert jevnt godt for Uruguay, og har - mye støy til tross - evnet å notere seg for fem scoringer i kvalifiseringskampene. Kun Lionel Messi og Gonzalo Higuain kan vise til bedre statistikk.

Bolivia er en hard nøtt når de spiller i La Paz grunnet høyden over havet. Laget har uansett ikke vunnet mer enn et par vennskapskamper og én kvalifiseringskamp mot bunnlaget Paraguay. Uruguay står uten seier på sine fire nyligste. Selv om det knytter seg bekymring til tapssifrene mot Argentina og Colombia, har ikke laget glemt hvordan man spiller fotball over natten.

2.80 på Uruguay er raust priset tatt i betraktning kvalitetene de tross alt besitter. Vi anser likevel det beste spillet å være Uruguay Draw no Bet til 1.98 i odds. Slik sett unngår vi å gå på en smell dersom Bolivia skulle knipe ett poeng. Det er også verdt å vurdere Luis Suarez som målscorer. Han er priset til 3.00 på å finne veien til nettmaskene i løpet av kampen, mens spissen er tilgjengelig til 7.00 som første målscorer.