Ed Malyons Bankers: Uavgjort mellom Independiente og Rosario


Hvilken bedre måte enn å sette punktum for  en hektisk fotballhelg på, enn å sette tennene i et saftig, argentisk andredivisjonsoppgjør? Vi kan dermed fri oss fra spanske storlag som utkjemper meningsløse kamper. Vi snakker om den sovende kjempen i argentinsk fotball - Rosario Central - i hjemmemøte med godtgående Rivadavia de Mendoza.

Ti plasser skiller lagene på tabellen i forkant av kveldens oppgjør, men poengdifferanser er ikke mer enn seks. Rosario har muligheten til å klatre opp igjen i opprykkskampen med en seier foran hjemmefansen. Kampen spilles mandag på Gigante de Arroyito på grunn av at det ble spilt internasjonal rugby på stadion lørdag kveld. I motsetning til Australia, går gjestene inn i dette oppgjøret som outsidere. Independiente er priset til 3.00.

Sistnevnte befinner seg på tredjeplass i serien, og vanligvis kan den høye tabellposisjonen tilskrives ypperlig hjemmeform. Laget hører hjemme i Mendoza - en by som ligger nærmere Stillehavet enn hovedstaden Buenos Aires. Gjestende lag må normalt kjøre buss i over 20 timer til bortemøtene. Independiente har imidlertid bare vunnet én av sine fire på eget gress, mens klubben har plukket hele 10 av 12 mulige når på reisefot.

Central burde således har all grunn til bekymring. Mens hjemmelaget gikk glipp av opprykk tilbake til Primera A, er klubbens store rivaler et godt spillobjekt med henblikk på å knipe seriemesterskapet.

En foreløpig 13.plass i serien forteller oss at klubben har startet sesongen overraskende svakt. Det kan i all hovedsak forklares med elendige prestasjoner på bortebane. De tre seneste på fremmed gress har endt med tap, mens de tre siste på hjemmebane har gitt syv av ni mulige poeng. Laget er derfor trygge på at det ligger an til full pott mot Mendocinos.

Independiente er vel og merke ubeseiret, og er den sterkeste motstanderen Central har møtt på hjemmebane denne sesongen siden seriedebuten. Den gang ble det tap mot Sarmiento, men ting peker mot poengdeling mandag. Mest trolig vil vi også bli vitne til en kamp med få scoringer på en humpete bane. Oddsen på uavgjort er 3.10, og dermed dagens beste spill.