Ed Malyons Bankers: Uavgjort mellom Atletico Mineiro og Santos


Den brasilianske serien fortsetter i kveld. Mens kampene med tidlig avspark alle har litt å tilby hva angår interessante spillobjekt, er det likevel kampen med utskutt start - Santos vs Atletico Mineiro - som frister mest.

Klubben fra Minas Gerais ledet Serie A for en stakket stund. Problemet med å konvertere uavgjort til trepoengere har gjort at laget har mistet serieledelsen. For øyeblikket handler det om å holde unna for et godtgående Gremio. I kveld møter Atletico et Santos-mannskap som har slitt i innledningen, men som kan vise til oppadgående formkurve.

Etter å ha fokusert på Libertadores-spill først, og deretter mistet sine beste spillere i forbindelse med sommerens OL, vant Santos kun én av sine 12 innledende kampene i serien. Resultatet ble som det bør - en plass i nedrykksfeltet. Siden tapet i semifinalen av Copa Libertadores, har imidlertid mye endret seg. Playmakerne Elano og Paulo Henrique Ganso har begge forlatt klubben, men resultatene har bedret seg betraktelig.

Stjernespilleren Neymar har på sin side valgt å bli i klubben, og har imponert i landslagets privatlandskamper denne uken. Han rekker kanskje ikke kveldens kamp mot Atletico - en motstander som enkelt og greit må finne tilbake til vinnersporet.

Ronaldinho har vært en åpenbaring for gjestene etter at han forlot Flamengo. Kanskje viktigst av alt; den forhenværende PSG og Barcelona-stjernen har vært en sterk bidragsyter i arbeidet med å utvikle den neste generasjonen toppspillere. Den unge playmakeren Bernard er et godt eksempel i så måte. Scoringene deres, kombinert med godt spill av ex-Manchester City-spiller Jô, har satt Atletico i en god posisjon denne sesongen.

Santos er ubeseiret på sine fire seneste, og har vunnet tre av de seks nyligste. Det betyr at de kan skilte med langt bedre serieform enn gjestene. Til tross for at de befinner seg på andreplass i ligaen, har Atletico Mineiro mistet kontakten med serielederen Fluminese ettersom de ikke makter å vinne på bortebane. Prestasjonene på fremmed gress har det derimot ikke vært noe å si på; snarere evnen til å plukke trepoengere heller enn poengdelinger. Mot et lag i godt driv, synes trenden ikke å endre seg i kveld. Bortestatistikken fordrer uansett respekt.

Vertene er som allerede nevnt i god form. I møte med en motstander fra de øvre sjikt på tabellen, er uavgjort til 3.25 et meget godt spill.