Ed Malyons bankers: Sats på serieleder Fluminese i kveld


Fluminense leder Brasileirao med kun 10 kamper igjen av sesongen. Rio-gigantene kan sikre seg en luke på ni poeng med seier i Bahia torsdag.

Vertene har slitt i angrep denne sesongen, og kun lagene på nedrykksplass har funnet veien til nettmaskene færre ganger. Det skal del tilskrives manglende kreativitet på midtbanen. Laget klager garantert ikke dersom det ender med fornyet toppseriekontrakt, selv om det betyr at de beste spillerne forsvinner til andre klubber. Det skjedde i fjor da Paulo Miranda gikk til Sao Paulo.

Fluminense har bare ett fravær i forbindelse med landslagspausen - Thiago Neves, noe som kanskje er overraskende sett i lys av Freds scoringsform. Den forhenværende Lyon-spilleren er toppscorer i brasils Serie A, men har ikke fått smake landslagsspille selv om Leandro Damiao er skadet. Thiago Neves' fravær til tross - det er fremdeles bøttevis med kreativitet i laget med veteranen Deco og stjerneskuddet Wellington Nem. Det er vanskelig å se for seg at gjestene skal tape denne kampen.

Å spille på fremmed gress er som regel en ulempe. Fluminense kan imidlertid skryte av å gjøre det like godt på hjemmebane som de gjør på reisefot. Ingen klubber har scoret færre mål på hjemmebane enn Bahia, og de har vunnet like få kamper foran egne fans som på bortebane. Vi kan dermed avskrive fordel av hjemmebane som en innvirkende faktor i dette oppgjøret. Fluminense er priset generøst med 2.40, men det kan også være smart å gardere seg mot uavgjort i form av Draw no Bet til 1.74.