Ed Malyons Bankers: Sats på formlaget Lanus i hjemmemøtet med San Martin torsdag kveld


Terminlista er i sannhet en pussig sak. Dens særegenheter kan ha stor innvirkning på små turneringer, slik som den argentinske. 

Torneo Inicial-tittelen avgjøres nemlig i løpet av bare 19 kamper, mens de omvendte oppgjørene spilles etter jul, og utgjør Torneo Final. Det er slik sett mulig for enkelte lag å få en rekke tøffe bortekamper, mens andre lag igjen møter antatt svakere motstand. Sistnevnte vil følgelig kunne se frem til å møte de beste klubbene på hjemmebane.

En tredje mulighet er hva som skjedde med Lanus - hvis klubb knapt har gjort annet enn å spill mot de tøffeste motstanderne i sesonginnledningen. Det kan gjøre det meget vanskelig i de første kampene - spesielt dersom du er en fersk trener. Det gir imidlertid muligheter til å gjøre sine saker godt utover i sesongen, vel og merke dersom man ikke er fullstendig ute av dansen allerede.

Lanus hadde bare tre seiere å vise til av sine innledende ni kamper. Alle piler pekte derfor mot en midt-på-treet plassering. Det var før laget plutselig vant fem strake, og står med - om enn små - sjanser til å vinne seriemesterskapet. Gevinstene har kommet mot de lagene som befinner seg på de fem nederste plassene i divisjonen. 

Neste motstander heter San Martin de San Juan - en klubb vi finner helt nede på 17.plass. Lanus er derfor med god grunn storfavoritt. San Martin hadde sin formtopp om lag midtveis i sesongen, men står uten seier på sine tre nyligste. Lanus-midtbanen leverer scoringer på bestilling, og sågar lagets tidligere målskye angripere har begynt å finne veien til nettmaskene.

Vi satser på vertene her til 1.60 i odds, og det kan være verdt å vurdere et spill på at de holder rent bakover til 1.84.