Ed Malyons Bankers: Port Vale slår Oxford!


Oxford United gikk nok en gang inn i League Two-sesongen som en av opprykksfavorittene. Etter tre gevinster på sine fire innledende kamper, virket det som om manager Chris Wilder hadde funnet vinneroppskriften.

Etter den tid har opprykkstoget sporet fullstendig av, og klubben styrer mot nedrykksstreken i rasende fart. Oxford gikk på seks strake tap, før de nylig evnet å vinne over AFC Wimbledon. Deretter ble det en høyst respektabel poengdeling mot Gillingham. Klubben befinner seg bare et par plasser over nedrykksstreken, og ikke engang en cupseier over erkerivalen Swindon Town har stilnet kritiske røster blant fansen. Trener Wilders sitter med andre ord stadig løsere i stolen.

En tøff bortekamp er derfor slett ikke hva Oxford behøver nå. De reiser til Vale Park i kveld, og skal prise seg lykkelige dersom de får med seg noen ting hjem fra Staffordshire. Etter at de tapte to av tre innledende kamper denne sesongen, har Port Vale en motsatt formkurve sammenlignet med gjestene. The Valiants er ubeseiret på fire kamper, og forrige seriekamp illustrerte nettopp hvorfor klubben gjør det godt.

To scoringer av Tom Pope ga Port Vale en enkel seier på St James' Park, og spissen økte samtidig ledelsen i jakten på toppscorertittelen i League Two. Det har i sannhet vært andre boller for angriperen denne sesongen, sammenlignet med fjorårets fire mål på 41 kamper. 27-åringen står bokført med 11 fulltreffere på 14 seriekamper inneværende sesong.

Oxfords målmaskin - James Constable - som gledet fansen med å takke nei til en overgang til godtgående erkerival Swindon Town - kan vise til smått imponerende 71 scoringer på 171 ligakamper i den gule og blå trøya. Angriperen har imidlertid ikke vært sitt sedvanlige jeg denne sesongen, og har faktisk til gode å finne nettmaskene i løpet av sine åtte seriekamper.

Til tross for Oxfords oppsving møter de et lag i den berømmelige go'dytten. I spissen Pope har Port Vale en spiller som har gått fra syndebukk til å bli fansens yndling. Begge lagenes kamper ender i snitt med over tre mål, så vi kan forvente 90 underholdende minutter. Vårt foretrukne spill er derimot at Port Vale vinner til 1.85 ganger innsatsen.