Ed Malyons bankers: Newport vinner solid mot Ebbsfleet


Femtedivisjon (Conference) begynner å ta form, og lederlaget heter Newport County.

The Exiles er ute etter å ta seg tilbake i seriesystemet igjen for første gang siden 1989. Dersom så skulle skje, blir Newport det fjerde walisiske laget blant de 92 ligaklubbene.

Treneren er ingen ringere enn den tidligere Tottenham-spilleren Justin Edinburgh. Under den gamle forsvareren har han styrt klubben bort fra nedrykkstrusselen, nådd finalen i FA Trophy og er nå en av favorittene til opprykk. Sommerens nyervervelser har alle vist seg som gode kjøp, hvor Aaron O'Connor er et godt eksempel på en som umiddelbart fant seg til rette. Angriperen med fortid i Luton er blant divisjonens toppscorere med 10 mål på bare 13 kamper.

I kveld møter waliserne Ebbsfleet hjemme på Rodney Parade. Gjestene har slitt i serien hittil, og vertene føler seg nok trygge på tre poeng tirsdag. Kent-klubben har vært en del av det fallerte eksperimentet MyFootballClub.co.uk - som innebar at alle med en interesse i klubben kunne være med å bestemme laguttak og overganger. Ebbsfleet sliter i tillegg med økonomien i kjølvannet av inntektsfall.

Ebbsfleet har divisjonens svakeste forsvar, mens ingen har funnet veien til nettmaskene mer regelmessig enn County. Dette lukter hjemmeseier lang vei, og en komfortabel en som sådag. Dagens spill er Newport/Newport i markedet for HT/FT - priset til 2.20.