Ed Malyons Bankers: Millionarios vinner semifinalen torsdag kveld!


Den andre semifinalen i Copa Sudamericana går av stabelen i kveld, og én Millionarios og Tigre møter Sao Paulo i finalen i desember.

Brassene snek seg forbi chilenske Universidad Catolica i går kveld, etter at bortemålene ble avgjørende.

Ett av kveldens lag er dermed kun 270 minutter unna den regionale tittelen.

At Tigre har tatt seg så vidt langt, er intet mindre enn et mirakel. Matadorene hadde faktisk ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen før forrige helg. Den gode fjorårssesongen er bakgrunnen for at de er å finne i årets Copa - men nøkkelfigurene som trener Rodolfo Arrubarrena, midtbanespiller Roman Martinez, playmaker Diego Morales og spissen Chino Luna har alle forlatt klubben. Resultatet er en langt svakere og tynnere besatt spillerstall.

Et lys i en ellers beksvart sesong, har vært unggutten Ruben Botta. Midtbanespilleren har bidratt med et par pene scoringer, mens også Galmarini og Santander har vist at de vet hvor målet står.

Hjemmefordelen virker å være mer påtagelig i Sør-Amerikansk fotball - av en rekke årsaker - og Millionarios er favoritter med 1.50 i odds. Naturlig nok, sett i lys av statistikken i Bogota og etter uavgjortresultatet mot Tigre i Buenos Aires.

Det første møtet endte målløst, i en nokså jevnspilt affære. Tigre gjorde en god jobb i holde den fotrappe Wason Renteira i sjakk, men mot Millionaris på fremmed gress skal tingene normalt være vanskeligere for Tigre.

Diego Cagnas mannskap er dyktige til å holde tett bakover, og det er unødvendig å nevne at så også er viktig i kveldens kamp. Et bortemål vil kunne ha enorm betydning.

Laget fikk juling etter alle kunstens regler mot serielederen Lanus for et par uker siden. Ellers har de sjelden blitt satt i forlegenhet denne sesongen, og tapte kun 0-1 mot de regjerende seriemesterne Arsenal og med samme sifre mot Vélez.

Av nevnte grunner tror jeg colombianerne drar seieren i land. Dersom du føler at 1.50 er for snaut, bør du vurdere Uavgjort/Millionarios i markedet HT/FT til 2.00 i odds.