Ed Malyons bankers: Huddersfield leder til pause mot Leicester City


Det er fullt kjør i The Championship tirsdag. Valget falt på Huddersfield vs Leicester City.

De nyopprykkede gjestene har hatt en uventet god start på sesongen til tross for salget av målmaskinen Jordan Rhodes til Blackburn Rovers. Simon Graysons mannskap befinner seg blant Play-Off lagene. Leicester er på sin side regnet av de fleste som opprykkskandidate. Etter forrige sesongs svake prestasjon er presset påtagelig.

Vertene (2.80) har fordelt ansvaret for scoringer broderlig mellom spillerne. Den tidligere United-spilleren Oliver Norwood leder an i tospann med Manchester City-unggutten Adam Clayton. Den dynamiske midtbaneduoen veier opp for tapet av Rhodes. I alle fall for øyeblikket. Huddersfields energiske spisspar - Lee Novak og James Vaughan - skaper rom for forannevnte til å løpe i. Nyervervelsen Jermaine Beckford styrker angrepet ytterligere.

Den forhenværende Everton-spilleren kan ikke spille mot sin gamle arbeidsgiver, noe som selvsagt er nedslående for hjemmelaget. Spesielt sett i lys av at Leicester har funnet formen med tre strake seiere, tegner dette til å bli et fasinerende oppgjør.

Det som kanskje er mest interessant, er at selv om kun ett poeng skiller lagene på tabellen, hadde Leicester vært på nedrykksplass hvis en fotballkamp var over etter 45 minutter. Huddersfield hadde på sin side toppet tabellen med 14 poeng mer enn gjestene. Nigel Pearson har bare hatt gleden av å ønske laget velkommen inn i garderoben som lederlaget ved én anledning. I tre tilfeller har det stått likt mellom lagene, mens The Foxes har ligget under ved fire anledninger.

Av den enkle grunn mener jeg 3.35 på at Town leder etter 45 minutter er vel verdt et spill. Merk også at laget har til gode å slippe inn en eneste baklengs i løpet av de første 45 minuttene.