Ed Malyons Bankers: Estudiantes slår San Martin


Estudiantes skulle trolig prestert bedre denne sesongen, spillermateriellet de har til rådighet tatt i betraktning. Det er likevel ingen overraskelse at laget har brukt tid på å komme seg etter tapet av Juan Sebastian Veron, og å bli vant til en ny trener. Ettersom flere av lagene over på tabellen gjør seg klare til å kjempe i Copa Libertadores tidlig på nyåret, kan det hende at Estu har bedre muligheter til hjemlig suksess kommende sesong. Trener Diego Cagna akter uansett ikke å la mannskapet slappe av nå.

Roman Martinez var spilleren som ble utpekt til Verons arvtaker. Midtbanespilleren hadde en forrykende fjorårssesong for Tigre, og det var liten tvil om at han ville gjøre sine saker godt i Estu-trøya. Martinez har nemlig vært akkurat så god som alle antok, og veldig lite av lagets spill går utenom ham. Playmakeren har scoret nest flest mål i klubben, mens lagets toppscorer i sannhet har vært litt av en åpenbaring. Duvan Zapata er en av flere colombianere som har satt sitt preg på den argentinske Primera denne sesongen. Angriperen har vist seg som Estudiantes' ledende angrepsvåpen - selv foran godt betalte og underpresterende Gata Fernandez.

Kveldens motstander - San Martin de San Juan - er et av de svakeste lagene i divisjonen, selv om de riktignok hadde et lite oppsving midt i sesongen. På bortebane har laget derimot vært helt håpløse hele sesongen igjennom. San Martins eneste seier på fremmed gress, kom mot Union - hvis klubb ikke har vunnet en eneste kamp i år. Gjestene har kun tatt to av 15 mulige poeng når i Buenos Aires-provinsen, og av den grunn satser vi på hjemmeseier til 1.75 ganger innsatsen.