Ed Malyons bankers: Barnsley DNB hjemme mot Palace


Championships store overraskelseslag - Crystal Palace - kan raskt bli offer for skjebnen som følger "Manager of the Month"-tittelen. Trener Dougie Freedman har gjort sine saker så vidt godt at Bolton Wanderers ønsker ham på Reebok Stadium.

Etter at klubben avsluttet sesongen fjoråret på fryktelig vis, fulgte fire strake tap i sesonginnledningen. Freedman fikk kritikk for sin negative spillestil, og det ble stilt spørsmålstegn ved om han hadde evnene til å trene et lag på dette nivået. Når vi spoler raskt syv kamper og seks trepoengere fremover i tid, er the Eagles plutselig å finne helt i toppen av the Championship. Croydon-laget virket som mulige opprykkskandidater før derby-oppgjøret mot Millwall lørdag.

Crystal Palace formelig skjøt ut av startblokkene, og opp i 2-0 ledelse mot et tafatt Lions. Kampen kunne kjapt endt med fullstendig slakt av gjestene hadde det ikke vært for utvisningen av venstrebacken Dean Moxey. Forsvareren reddet på streken ved hjelp av hånden, og Millwall kunne redusere på straffespark. Sluttresultatet 2-2 forhindret Palace i å ta sin femte strake seier, men det som foregikk i kulissene ga grunn til større bekymring.

Etter en lang søndag med spekulasjoner, valgte Bolton å offentliggjøre at de ønsket å kontakte Freedman. Videre, at London-klubben hadde avslått henvendelsen. Manager Freedman tok deretter kontakt med styret for å gjøre det klart at han ønsket å snakke med The Trotters om den ledige trenerjobben. Sett i lys av at kontrakten hans utløper ved sesongslutt, hadde ikke styreformannen få andre muligheter enn å gi etter for kravet.

I kveld handler alt om å få med seg et godt resultat mot Barnsley. Palace befinner seg imidlertid fremdeles i uvisshet hva angår om Freedman blir å finne på benken.

Keith Hills mannskap er et av det minst fasjonable i hele divisjonen. Til tross for at de såkalte ekspertene tipper laget nord og ned hvert eneste år, er the Tykes fremdeles fast innventar i the Championship. Laget ligger til alt overmål fem poeng klar av nedrykksstreken. Kun divisjonens to topplag har sluppet inn færre baklengs enn Barnsley på eget gress denne sesongen. Med usikkerheten hengende over trenerens fremtid, tegner dette til å bli vanskelig for gjestene.

Hill er en ypperlig motivator, og møter nå et lag i en aldri så liten krise. Barnsley Draw No Bet virker som et godt spill til 1.74 i odds.