Tippetips, Champions League: Real Madrid v Borussia Dortmund


For bare et par uker siden ville de fleste fotballinteresserte fått vann i munnen av tanken på returoppgjøret i Champions League. Vi snakker tross alt om to lag breddfulle av offensive klassespillere, hvorav begge inderlig ønsker en plass i finalen på Wembley; oppgjøret ville garantert bli en klassiker. Vel, så ble vi vitne til oppgjøret i Tyskland. Rettere sagt; vi ble vitne til Robert Lewandowski. Polakkens fire scoringer i forrige ukes møte betyr at Dortmund allerede har ett bein i finalen, noe oddsen også reflekterer: Dortmund omsettes så lavt som til 1.18 i odds på avansement. 86% av Unibets kunder med spill på kampen, har satt pengene på nettopp tyskerne. 

Det er vel og merke enkelte trenere som trives godt i slike situasjonen. Kan Jose Mourinho likevel føre Real Madrid til det forjettede land?

Lagnyheter

Alvaro Arbeola er tilbake etter karantene, noe som i sin tur betyr at Sergio Ramos returnerer til forsvarets midte. Cristiano Ronaldo forventes å være friskmeldt, slik at enten Luka Modric eller Angel Di Maria må belage seg på å starte på benken. Di Marias seiersmål i lokalderbyet mot Atletico gjør at argentineren trolig blir å finne i startoppstillingen. Dortmund-trener Jurgen Klopp foretok 10 rokeringer i mannskapet i forkant av seieren mot Fortuna Dusseldorf. Spillerne bør således være uthvilte i forkant av kampen i Spania.

Formutvikling

Reals ellers så gode form har til stadighet blitt overskygget av lagets bortetap i Europacupen: Galatasaray kjørte over de regjerende spanske mesterne i kvartfinalen, før ydmykelsen i Dortmund. Real Madrid kan uansett finne lise i scoringsevnene: Laget har nemlig scoret tre eller fire mål i fire av sine syv kamper. Å holde rent bakover blir på den annen side ikke lett. Siden tapet mot Schalke for seks uker siden, har Dortmund funnet nettmaskene ved 28 anledninger (ni kamper).

Innbyrdes oppgjør

Real Madrid ble tatt på senga av Dortmunds tempo og høye press i den første kampen. De vil vokte seg vel for å gå i samme fella tirsdag kveld. I Reals fem kamper mot tyskerne har de kun evnet å vinne én gang - 2-1 i 2003. 

Målscorere

Angriperens fire mål til tross; Lewandowski er fremdeles spillbar med 2.65 i odds på scoring på Bernabeu. Klubbkollegene Marco Reus (3.50) og Mario Gotze (4.30) er også verdt å vurdere. For hjemmelagets del vil det ikke komme som en overraskelse dersom Cristiano Ronaldo (1.65 i odds på scoring) finner nettmaskene som kampens første (3.15). For å si det enkelt; dersom Real skal ha noen forhåpninger om avansement, er portugiseren nødt til å levere varene. 

Vurdering

Real virker som et trygt spill med henblikk på seier tirsdag (1.62 i odds) - hvis utfall støttes av 75% av Unibet-kundene. At begge lagene scorer (1.44) virker tilsynelatende også som et godt spillobjekt. Uansett hva som måtte skje; Reals innsats vil etter alle solemerker ikke krones med annet enn Champions League-exit.

Resultattips: Real Madrid 3-1 Borussia Dortmund (17.00)