Tippetips, Champions League: Gruppe D


Borussia Dortmund 3.25, uavgjort 3.35  Real Madrid 2.20

Dette er kveldens storoppgjør i Champions League. De regjerende tyske mesterne møter fjorårets spanske gullvinnere i Westfalia.

Vertene Dortmund har vært nedslående og tamme hittil denne sesongen. De har tapt terreng til serieleder Bayern München i Bundesliga etter et par slurvete uavgjortoppgjør og tap mot Schalke i helgen. De har imidlertid også gitt tre lag skikkelig juling.

I europeisk sammenheng har laget derimot fremstått som tryggheten selv. De slo Ajax på hjemmebane, og var deretter læremestere i hvordan holde på ballen mot Manchester City. I sistnevnte oppgjør fortjente tyskerne langt mer enn det ene poenget de tok med seg fra nord-vest.

Real Madrid startet La Liga-sesongen ujevnt, men har nå begynt å finne tilbake til formen. Prestasjonene i Champions League har naturlig nok fungert som en flott inspirasjon med to gevinster på to kamper. Real Madrid vant 3-2 mot Manchester City med en scoring like før sluttsignalet, og knuste deretter Ajax 4-1 i Nederland.

Med spillere som Lewandowski (3.10 i odds på å score i løpet av kampen), Reus (3.50) og Gotze (4.90) tilgjengelige for hjemmelaget - og Ronaldo (1.92) Ozil (6.50) på topp for Real, kan man bli forledet til å tro at det blir rikelig med scoringer her. Disse lagene er nemlig disiplinerte og organiserte, og følgelig borger dette for en kamp med få mål. Under 2.5 scoringer til 2.25 er et godt tips.

Resultattips: Dortmund 1-1 Real Madrid.

 

Ajax 4.75, uavgjort 3.85 Manchester City 1.70

Til tross for at Manchester City raskt har etablert seg i toppen av den hjemlige fotballen, sliter de med å sette preg på Champions League.

De hadde kvaliteter i laget til å vinne hele turneringen i fjor, men manglet både riktig strategi og innstilling da de forsvant ut i gruppespillet. De har startet på samme måte inneværende sesong også.

Manager Roberto Mancini har en brokete statistikk i CL-sammenheng, og ble knapt bedre av å tape i siste spilleminutt mot Real Madrid. Skuffelsen ble fulgt opp med 1-1 på eget gress mot Borussia Dortmund, hvor et tvilsomt straffespark reddet ett poeng mot overlegne tyskere.

Det knytter seg store spørsmålstegn til the Citizens forsvarsspill. De har kanskje en av verdens beste keepere i Joe Hart, men City har kun holdt rent bakover ved én anledning denne sesongen.

Ajax er på alle måter en klubb i krise. Amsterdam-laget befinner seg på tabellbunn i Gruppe A, etter å ha tapt knepent mot Dortmund og fått juling 1-4 mot Real Madrid på eget gress.

I den hjemlige Eresdivisie er heller ikke statistikken all verden å skryte av. Klubben har måttet ta til takke med poengdeling i fire av åtte kamper, hvorav flere mot relativt beskjedne motstandere.

Alt tatt i betraktning kan jeg se for meg en avventende åpning på kampen. City kommer til å dominere mer utover i oppgjøret, og sikre seieren med ett mål. Sats derfor på Uavgjort/Manchester City i HT/FT til 5.25.

I markedet for målscorere virker Sergio Aguero bankers til å score i løpet av kampen til 2.00 i odds. Ajax' fremste trussel - Cristian Eriksen - representerer god verdi med 12.00 i odds som kampens første målscorer.

Resultattips: Ajax 1-2 Man City til 8.50.

Klikk her for å lese flere Champions League-tips!