Tippetips, Champions League: Bayern Munich v Barcelona


Det begynner å dra seg til i Champions League. Etter måneder med sparring og skyggeboksing, står kun fire klubber tilbake i turneringen. Den første kampen med overskriften Spania vs Tyskland går av stabelen tirsdag kveld, når Barcelona møter Jupp Heynckes mannskap i München. Dette tegner til å bli et spennende oppgjør, hvorav begge lagene har sine pre fremover på banen. 

Lagnyheter

Ingen av disse lagene har særlig å spille for i den hjemlige serien (Barcelona er på vei mot seriemesterskapet, mens Bayern allerede har avgjort i Bundesliga). Begge lagenes trenere har klart å foreta rokeringer i mannskapet underveis i sesongen, nettopp for å ha sine beste spillere klare. Lionel Messi er tilbake til dette oppgjøret, mens Cesc Fabregas, hvis spiller noterte seg for scoring i helgen, er tvilsom. Mario Mandzukic soner karantene, noe som etter alle solemerker betyr at Mario Gomez får en sjelden mulighet i angrep. Han har ikke den samme arbeidsetikken som kroaten, men er en langt bedre avslutter. 

Formutvikling

Mens Bayern tok seg enkelt forbi Juventus i kvartfinalene, måtte Barcelona ty til bortemålsregelen for å gjøre av med Paris St Germain. Begge lagene har imidlertid vært gode i sitt hjemlige seriespill: Bayern kan vise til en målforskjell på +75 i Bundesliga, mens Barcelona har lagt Real Madrid bak seg i kampen om seriemesterskapet. Spørsmålet er hvem som må bøye seg i München.

Målscorere

Gomez (2.65 på scoring i løpet av kampen) er det åpenbare alternativet for vertene: Han virker å profittere på Bastian Schweinsteigers, Thomas Muller og Franck Riberys kreative kvaliteter. David Alaba er et frekkere spillobjekt med sine 5.75 i odds, men kan meget vel betale seg. Han liker å forsøke seg fra lang avstand, og er i tillegg lagets straffeeksekutør. For Barcelonas del er Messi priset til 7.00 på å score to mål eller mer, mens David Villa er tilgjengelig til 7.50 på å score kampens siste mål

Vurdering

Denne kampen burde by på fotball slik den skal spilles. Begge lagene liker nemlig å holde ballen i laget. Bayern håper å kunne holde Barcelona fra livet, men at begge lagene scorer er priset til solide 1.65 i odds. Bayern bør kunne vinner her (2.15), men avgjørelsen vil uansett ikke falle før i returoppgjøret på Camp Nou.

Resultattips: Bayern 2-1 Barcelona (9.50)