Ronny Johnsen: - Vil alltid være noe spesielt med Champions League!


Se alle våre Champions League-odds her!

Unibet-ambassadøren var selv innblandet i en av de mest legendariske CL-finalene i historien, da Manchester United snudde 0-1 til 2-1 mot Bayern Munchen i 1999. 

"Det er jo en veldig høy status på Champions League. Det som er ekstra spesielt for spillerne er at man spiller mot lag man ikke møter til vanlig, og da en helt annen spillestil og andre spilletyper enn det man er vant til fra sin egen liga. Det gjør turneringen veldig spennende på mange forskjellige måter. Det som også er spesielt er at man må vise til bra resultater og være helt i toppen i sin nasjonale liga for å få innpass, noe som sikrer et veldig høyt nivå på turneringen", sier Ronny Johnsen til spill.unibet.com.

Bayern Munchens utgave fra 1999 tok sølv. I fjor tok den tyske klubben gull, og det kan de fort gjøre i år også tror Unibet-ambassadøren:

"Skal jeg være helt ærlig så ser Bayern unektelig bra ut i år igjen. Men du må alltid regne med de store. Real Madrid kan fort gjøre det bra også, og det samme med både Milan, Juventus og flere med dem. Paris SG har Zlatan, som virker i veldig bra form om dagen, og Barcelona må man alltid regne med. Også har jeg jo fortsatt trua på at Manchester United vil gå langt i turneringen", sier Johnsen.

Med ny manager og en noe annerledes måte å spille på er det knyttet spenning til hva Manchester United kan prestere i årets turnering. Johnsen tror Moyes vil få fred, selv om de røde djevlene ikke henter hjem den store pokalen.

"I United vil de la Moyes få tid. Champions League er samtidig den turneringen i verden med hardest konkurranse. Går det ikke veien i år så er det ve ikke sånn at det er akseptert, men konsekvensene blir nok ikke så store for Moyes. Man må ikke glemme at det er veldig mange sterke lag i Champions League", sier Johnsen, som ser frem til oppgjøret mellom United og Bayern Leverkusen i kveld:

"Leverkusen står med fire seire og èn uavgjort, og er sålangt ubeseiret i Bundesliga. De har vist seg å være et godt lag med mange gode spillere, og selv om kampen går på Old Trafford blir det et tøft oppgjør for United. Jeg må innrømme at jeg gleder meg spesielt til den", smiler den tidligere United-stopperen.

Her ser du oversikten over kveldens Champions League-kamper!

Av andre oppgjør Unibet-ambassadøren trekker frem i kveld fremgår også kampen hele Danmark er spent på, og der Johnsens tidligere lagkamerat fra det norske landslaget står midt i stormen:

"Ståle Solbakken og FC København har havnet i en vannvittig tøff gruppe. Selv om Ståle har vært i København før har han ikke fått mye tid til å bli kjent med spillerne sine nå, og Juventus er en knalltøff motstander uansett bane. Men når det gjelder gruppa ville København fått en veldig hard åpning uansett hvem av lagene det hadde blitt. Galatasaray kan de kanskje gjøre det bra mot hjemme, men Real Madrid og Juventus er jo blant favorittene til å vinne Champions League", sier han.

Denne sesongens Champions League starter opp i dag med følgende kamper:Manchester United – Bayer Leverkusen

Real Sociedad – Shahktar Donetsk

FC Købehavn – Juventus

Galatasaray – Real Madrid

Benfica – Anderlecht

Olympiakos – Paris St Germain

Bayern Munchen – CSKA Moskva

Viktoria Plzen – Manchester City