Ronny Johnsen: Bayern slår Dortmund!


Borussia Dortmund 5.00, uavgjort 4.05, Bayern München 1.68

Bundesliga-gigantene har gjort av med resten av den europeiske fotballkremen, og bevist akkurat hvor sterk den tyske toppdivisjonen er. Dortmund tok seg videre fra ”Dødens Gruppe” bestående av Manchester City, Real Madrid og Ajax. Finalemotstander Bayern München hadde en noe enklere vei å gå; mot hviterussiske BATE Borisov, Lille og Valencia.

De nybakte tyske mesterne har vært i ni finaler siden Europacupens oppstart i 1955/1956, hvorav fire har endt med seier. Oddsen på at finalegrossisten Bayern vinner etter 90 minutter, er 1.68.

Jeg var selv en del av Manchester United-laget som vant Champions League i 1999, en kamp som trolig ikke trenger ytterligere presentasjon. Motstanderen var som kjent Bayern München også den gang.

Ole Gunnar Solskjær er et navn uløselig knyttet til mai-kvelden på Camp Nou. Av helt forståelige grunner, ettersom han sørget for seieren på overtid. Veteranen Teddy Sheringham hadde allerede sørget for utligningsmålet ett minutt inn i tilleggtiden, og kun to minutter senere var altså målreven fra Kristiansund frempå med foten.

Kampen kunne for min egen del hatt en helt annen betydning dersom ikke Teddy og Sunny hadde sørget for gulljubel. Det var nemlig jeg som taklet Bayerns Carsten Jancker like utenfor sekstenmeteren seks minutter ut i førsteomgangen. Dødballeskperten Mario Basler skrudde ballen inn bak Peter Schmeichel til 1-0. At Bayern scorer kampens første mål lørdag er tilgjengelig til 1.44 i odds.

Ingen av lørdagens motstandere synes å holde igjen fremover på banen. Dortmund har notert seg for 12 fulltreffere i utslagsrundene mot Shakhtar Donetsk (5-2), Malaga (3-2) og Real Madrid (4-3). Motstander Bayern har på sin side 14 scoringer i vise til mot henholdsvis Arsenal (3-3), Juventus (4-0) og Barcelona (7-0). Over 2.5 scoringer på Wembley er tilgjengelig til 1.72 i odds.

Når vi først snakker om scoringer, hva er vel mer naturlig enn å pense inn på Dortmunds Robert Lewandowski? Manchester United nevnes som mulig ny arbeidsgiver for Dortmunds målmaskin, men det gjør også Bayern München. Angriperen kan skilte med å stå bak 31% av Dortmunds målbeholdning denne Bundesliga-sesongen, og hele 44% av lagets Champions League-fulltreffere. At den tidligere Lech Poznan-spissen scorer lørdag er priset til 3.15 i odds.

Begge lagene stiller med imponerende midtbaner, selv om Bayern kanskje kan sies å være hakket giftigere. Martinez topper listen over suksessfulle taklinger i den hjemlige serien; Schweinsteiger håndterer balldistribusjonen, mens angriperne Ribery, Robben og Müller skal sørge for å gi Dortmund-forsvaret trøbbel. Troikaen kan handles til henholdsvis 3.50, 3.10 og 2.65 for scoring mot Die Borussen.

Vi må nesten kunne forvente oss et jevnspilt oppgjør mellom to lag som kjenner hverandre meget godt. Jeg sitter likevel med en følelse av at dette vil tippe i Bayerns favør. Mest på grunn av rutinen de besitter i finalesammenheng.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.70 i odds

Sats på at Bayern München vinner i løpet av 90 minutter til 1.68 i odds