Kan Pep Guardiola gjøre Bayern München enda bedre?


Tenk at noen hevdet Pep Guardiola gikk for den "enkle løsningen" da han valgte å returnere til treneryrket med Bayern München. 

De nybakte Bundesliga-mesterne har vært så overlegne, at flere har stilt seg spørsmålet om hvordan Guardiola overhode skal kunne forbedre det bestående. 

Etter at Peps nye arbeidsgiver slaktet gamleklubben Barcelona denne uken, er det fristende å 42-åringens oppgave som ikke bare "vanskelig", men tilnærmet "umulig". 

Det skal godt gjøres at vi får se Guardiola plukke fra hverandre noe som fungerer perfekt allerede - selv om han vil gjøre visse utskiftninger i spillemateriellet. Overtak i fotballsammenheng er nemlig ikke noe du kan henge på veggen og studere. Det er derimot noe som krever stadig pleie og utvikling. 

Bare spør Jose Mourinho. Real Madrids forrykende sesongavslutning ble etterfulgt av "manglende intensitet", for å bruke "The Special One" sine egne ord. 

Nye koster kan være akkurat hva Bayern trenger i arbeidet med å følge opp årets ekstraordinære sesong. Muligheten for at Guardiola ikke akter å foreta seg noe med denne spillergruppen er således ikke et alternativ. 

Nedslaktingen av Barcelona var et høydepunkt, og skal anses deretter. Arjen Robben, hvis spiller var kampens desidert beste tirsdag, vil trolig ikke være å finne i klubben etter sommeren. Super Mario-duoen, Gomez og Mandzukic, har all mulig grunn til å stille spørsmålstegn ved sin Bayern-fremtid. I alle fall hvis vi ser på Guardiolas tidligere problemer med å integrere en storvokst "nier" i angrep.

Det er tydelig at Guardiolas planer allerede er implementert i Bayern. Dortmunds Jürgen Klopp fortalte at det faktum Mario Götzes overgang til Allianz Arena utelukkende kan tilskrives spanjolens inntreden. Götze kan meget vel kopiere rollen han har hatt både for Dortmund og det tyske landslaget - som midtspiss. 

Spekulasjonene rundt hvorvidt Bayern har et overgangsbudsjett på £250 millioner (eller mer), er egentlig en skivebom. Alle spillersigneringer vil trolig bli kostbare - som det gjerne blir når den kjøpende klubben er en storklubb. Det betyr imidlertid ikke at Bayern akter å handle inn mange spillere. 

Guardiola vil sikkert ønske å trimme Bayern-stallen. Han liker å ha en liten og samspilt gjeng, noe som ble understreket av rapportene i lokalpressen noen måneder tilbake i tid. Manchester Citys (og forhenværende Barca) Sportsdirektør, Txiki Begiristain forsøkte å lokke Guardiola til klubben med lovnader om vårrengjøring i spillerstallen - med andre ord; mulighet til å skape en mindre og mer dynamisk spillergruppe. 

Det skal bli interessant å se hvilke spillere i Bayern-troppen som blir med videre. Javi Martinez burde passe perfekt inn i Guardiolas bilde av en ballspillende midtstopper. Det handler selvsagt om hvorvidt Pep tør å flytte ham ut av midtbanen, hvor han briljerte mot Barcelona.

Èn ting vi kan si med sikkerhet, er at Guardiolas sabbatsår har vært alt annet enn ferie. Han har allerede lagt detaljerte planer for de kommende utfordringene, og følgelig klar til start. Hans far - Valenti - uttalte til mediene at sønnen ønsker å foreta sin første pressekonferanse - på tysk. 

Det er trolig flere spørsmål enn svar med henblikk på hvordan Guardiolas Bayern vil se ut - og hvordan ting vil fungere. Det tegner uansett til å bli alt annet enn kjedelig. 

Sats på at Bayern München vinner Champions League til 1.80 i odds