Ed Malyons Bankers: PSG med HANDICAP I kroatia


Etter en spennende Champions League-kveld med overraskelser (og nesten-sjokk) er det bare naturlig at man leter etter andre raust prisede spillobjekt.

Det beste spillobjektet befinner seg uansett i Kroatia, hvor Dynamo Zagreb ligger an til å bli spilt utover sidelinja nok en gang i Champions League-sammenheng. Motstanderen heter Paris St Germain. Det handler ikke om at Dynamo gjør så mye galt, men snarere at de ikke er på samme nivå som de øvrige lagene i Europas gjeveste klubbturnering.

Med seriemesterskapet forrige sesong, tok Dymano Zagreb sitt 14. seriegull (av totalt 21 siden landet ble uavhengig). De slapp kun 11 baklengs på 30 kamper, og fant veien til nettmaskene smått imponerende 73 ganger. Avstanden ned til nummer to på tabellen var - for å si det mildt  - betryggende 21 poeng. Den foregående sesongen slapp klubben vel og merke inn ett mål mer, men vant likevel serien med 17 poeng.

I Champions League har klubben imidlertid blitt utspilt. Dynamos første Champions League-opptrener forrige sesong, endte med seks tap på rappen. Tre scorede mål og 22 baklengs ble fasiten. Dessverre for kroatene tegner årets turnering til å ende akkurat på samme måte. De har tapt begge de innledende kampene 02, og befinner seg sørgelig nederst i gruppen.

I kjølvannet av at en rekke lag har sviktet i møte med Champions League, foreligger det et forslag om å opprette en egen "Balkan-liga". En rekke øst-europeiske mesterlag skal ha muligheten til å delta, slik at overgangen ikke blir uoverkommelig i møte med de gjeveste klubbturneringene i Europa. CSKA Sofia, Røde Stjerne Beograd, og en rekke andre lag har allerede sagt ja.

Inntil nevnte blir en realitet, vil det alltid være vanskelig for klubber som Dynamo å hevde seg - spesielt mot topplag som PSG.

Paris Saint Germain har fått penger mellom hendene, og det er ingen hemmelighet at spillerstallen inneholder navn som Javier Pastore, Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic.

Porto tegnet seg for to mot Dymano i forrige oppgjør i Zagreb, mens Lyon satte syv bak keeperen deres i fjor. Sats på PSG med -1 i handicap til 2.6 i odds.