Ed Malyons Bankers: Alonso får gult kort på Etihad!


Det er ikke noen tvil om at dette er kveldens viktigste kamp i Champions League. De regjerende mesterne fra verdens to beste ligaer møtes nemlig til dyst på the Etihad.

Jose Mourinhos Real Madrid er så vidt sterke, at the Citizens regnes som outsidere på eget gress. Oddsen på hjemmeseier er 3.25.

Det faktum at klubben fortsetter å trøble i europeisk sammenheng, har gitt stygge riper i lakken for Mancini. Klubben har åpenbart tatt lange skritt i riktig retning under italienerens ledelse. Men, som vi har sett i eksemplet Chelsea, er milliardær-eiere ikke nådige når suksessen uteblir i europas gjeveste fotballturnering.

Den onde spiralen av manglende resultater og mulige konsekvenser, gjør at Mancini på alle måter er en trener under press. Tegnene på at Mancini er i ferd med å slå sprekker under vekten av forventningspresset, kan ikke ha blitt bedre av at "The Special One" utbasunerte at City allerede er ute av turneringen.

Real Madrid-treneren har all mulig grunn til å være seierssikker i forkant av onsdagens mestermøte. Klubben er så godt som klare for avansement, og de gjorde av med Atletic Bilbao med sifrene 5-1 i helgen. Karim Benzema stjal rampelyset med sin strålende oppvisning, men uttalte at vi fremdeles ikke har sett toppnivået hans.

Det skal bli interessant å se om City nok en gang vil stille i en eksperimentell 3-5-2 i møte med gjestenes 4-2-3-1. Forannevnte forsmasjon regnes som en ypperlig taktikk for å nøytralisere en bred 4-2-3-1. Juventus beviste akkurat hvor effektivt man kan spille med tre bak, da de slo Chelsea 3-0 tirsdag kveld.

Et tremannsforsvar er selvsagt ikke noe man pusler med uten at det er en viss risiko involvert. Et problem kan være at spillerne ikke er komfortable med den nye formasjonen, kombinert med at laget må være på sitt aller beste for å kunne slå Real Madrid. Lite trolig, spør du meg.

Men, som allerede nevnt; Mancini er en trener under et voldsomt press. Han er nødt til å gjøre store grep, og 3-5-2 kan meget vel være nøkkelen.

Citys styrke ligger i lagets bevegelige angrepsspillere, som kan strekke motstanderen og ta seg inn bak forsvarsrekka. Dette er i første omgang et problem for Xabi Alonso som defensiv midtbanespiller. Madrids ballfordeler er på sitt beste når han kan slå diagonale pasninger fra sin plass foran forsvarsfireren. Han er imidlertid mindre komfortabel når han må jage etter ballen. Dersom City får spillet til å sitte onsdag kveld, er det nettopp nevnte Alonso må belage seg på.

Alonso blir ikke yngere, og har mistet fart i løpet av de 12-18 siste månendene. Kvintetten Aguero, Tevez, Nasri, Silva og Toure bør kunne by på problemer for den tidligere Liverpool-spilleren.

Av den grunn ser vi for oss at Xavi Alonso pådrar seg et gult kort, noe vi anser som dagens beste spill med 2.70 i odds.