Derfor er PSGs Silva verdens beste forsvarer


Du kan si hva du vil om Joey Barton og hans Twitter-aktiviteter; han er vanligvis kjapt ute med å vedgå når han gjør noe feil.

Han hadde få andre muligheter i går kveld - bare timer etter at Marseilles midtbanespiller hadde latterliggjort Thiago Silva som "nok en oppskrytt brasilianer" og "tykkfallen guttunge", viste Paris Saint-Germains kaptein akkurat hvorfor så mange mener han er den beste stopperen i verden. Hva er vel en bedre måte å vise nettopp dét på, enn mot selveste Barcelona i Champions League-kvarten?

Barton vedgikk da vitterlig at Silva hadde vært "fantastisk", men mente samtidig at kapteinen hadde "spilt sin beste kamp i karrieren". 

Selv om en slik oppvisning mot en motstander som Barcelona definitivt er en fjær i hatten, var det slett ikke noe enestående forestilling for Silvas del.

Mannen er skremmende stødig, og den ideelle kaptein og lagkamerat. Ikke bare utfører han sin egen jobb på forbilledlig vis, men han hever også medspillerne.

Carlo Ancelotti gadd ikke engang ta i betraktning språkbarrieren da han ga Brasils lagkaptein det samme oppdraget for PSG. 

Da Xavi ekspederte et straffespark i sluttminuttene, var det som om alle Paris' fotballhjerter brast. Det var ingen ringere enn Silva som manet troppene til sluttspurten.

Han la armen rundt en skuffet Blaise Matuidi, og fortalte ham at han ikke måtte gi opp. Med kampens siste spark på ballen, var det naturlig nok den selvsamme Matuidi som satte inn utligningsmålet. Og som blåste nytt liv inn i PSGs håp om avansement.

Det var Silvas styrke i feltet som sørget for PSGs første utligning, der hvor headingen gikk i treverket og Zlatan Ibrahimovic kunne bredside ballen inn. 

Kanskje det beste øyeblikket, som beviste hvilken defensiv bauta han er - og hva alt dette skrytet egentlig handler om - fant sted midtveis i førsteomgangen. Lionel Messi begynte å få rom mellom PSGs midtbane og forsvarsledd, som så mange ganger tidligere.

Silva stod derimot fjellstøtt, jaget ballen, fikk lirket ballen bort med venstrebeinet - akkurat da Messi skulle fyre avgårde en suser. 28-åringen lar seg nemlig sjelden affisere eller blende av noe.

Det er en sentral karakteristikk å merke seg, fordi omstendighetene rundt hans ankomst i den franske hovedstanden var "kompliserte". AC Milan hadde i utgangspunktet satt foten ned for en overgang, og heller gitt Silva en ny kontrakt. Hovedpersonen ble så informert om at det likevel kunne gå mot en overgang til det franske storlaget - mens han var på treningsleir med det brasilianske landslaget. 

Silva reiste dermed direkte til Paris for å signere avtalen, og vedte deretter direkte tilbake til Brasil. Selv om Barton - helt korrekt - peker på at Silva har gått glipp av den kamper, er det å spille 18 av 30 kamper uten sesongoppkjøring bevis på mannens kvaliteter. 

Når PSG har trengt ham som mest, har han stått frem hver eneste gang. Da han kom tilbake etter tre uker på sidelinjen mot Valencia, la han en heroisk innsats for dagen. Selv om han var et stykke unna normal kampform. 

Dersom Zlatan er Paris' kjeledegge, er det ingen tvil om at Silva var det store røverkjøpet. Kvalitetene hans er åpenbare for stadig flere, og det er nok en grunn til at PSG har en sjanse til å avansere til semifinalen. 

Sats på Champions League-kampene her!