Champions League,tippetips: FC Nordsjælland vs Zenit St Petersburg


FC Nordsjælland 6.50, Uavgjort 3.75, Zenit St Petersburg 1.52 (Avspark, tirsdag kl. 19:00)

De danske lagene kom skjevt ut i Europacupen med Aalborgs 0-3 sammenlagt mot Dila Gori. Det er de færreste som forventer at fjorårets sølvvinner i Superligaen, FC Nordsjælland, kvalifiserer seg til gruppespillet i Champions League for andre året på rad. Bare å ta seg til den siste kvalifiseringsrunden - offisielt kalt play-off spillet - er kun en fjern drøm. 

I onsdagens tredje runde møter Farum-klubben en av de sterkeste russiske klubbene, Zenit St Petersburg. Gjestene tar turen til Nordsjølland med stjernetrioen Hulk, Witzel og Arshavin, og kan i likhet med vertene se tilbake på sølvmedaljer fra forrige sesong. 

Med ett fattig poeng etter de to innledende serierundene, vil det være en overdrivelse å hevde at FCN bobler av spilleglede og selvtillit. 0-4 mot Esbjerg i sesongdebuten var pinlig, mens 1-1 mot nyopprykkede Viborg heller ikke var særlig imponerende. Trener Kasper Hjulmand gleder seg imidlertid til å ta fatt på årets Europacup-eventyr - mot klubber av ganske annet kaliber sammenlignet med EfB og Viborg:

"Dette er en fantastisk kamp for klubben, og ikke minst hele området. Jeg krysser fingrene for at det formelig velter inn med tilskuere, for nå møter vi en motstander av rang. Dette er storkamp, og vi gleder oss vilt", uttalte Hjulmand til klubbens eget nettsted.

"Zenit kan skilte med et stjernemannskap som knapt står tilbake for de aller beste i Europa. De mangler kanskje noe på å kunne hevde seg i Champions League, men det vet jeg de jobber med. Det er jo derfor de bruker millioner - eller milliarder". 

Zenits sesong har heller ikke startet med fyrverkeri og applaus. 2-1 seier mot FC Krasnodar ble etterfulgt av tap (1-2) mot Rubin Kazan og 1-1 på eget gress mot Kuban Krasnodar. Trener Spallettis mannskap har med andre ord ikke evnet å holde rent bakover denne sesongen, noe som avslører at forsvarsspillet er russernes akilleshæl. 

Fremover på banen finner vi den forannevnte stjernetrioen, selv om man også bør være på vakt for Danny. Portugiseren har levert to scoringer i løpet av Zenits tre seriekamper, og var den dyreste spilleren i russisk fotball da han ble solgt fra Dynamo Moskva fra 225 millioner kroner. 

Vi snakker i det hele tatt om to lag som har sine fremste styrker offensivt. Det føles således riktig å satse på Over 2.5 scoringer til 1.95 i odds. Borteseier til Zenit virker på samme tid som et trolig utfall. Kampen kan like fullt utvikle seg dithen at Zenit føler at ettmålsseier er tilstrekkelig på bortebane. 

Beste Spill:

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.95 i odds

Sats på at Zenit vinner til 1.52 i odds