Champions League, tippetips: Tre Penne vs Shirak Gyumri


Tre Penne 10.00, uavgjort 7.50, Shirak Gyumri 1.15

For de av dere som ikke følger San Marinos toppserie tett (som sikkert er de fleste av oss), kan vi opplyse om at det har funnet sted et tronskifte i miniputtstaten. Tre Fiore – som hadde vunnet tre seriemesterskap på rad mellom 2008-2011, måtte finne seg i at Stadio Fonte dell'Ovo-klubben Tre Penne overtok hegemoniet. Sistnevnte har vunnet de to seneste sesongene, selv om de i skrivende stund befinner seg på tredjeplass i Campionatio Interno Gruppe B.

San Marino-klubben har fått prøve seg på den europeiske fotballscenen ved en rekke anledninger. Uten særlig suksess, vel og merke. På syv kvalifiseringskamper til Champions League kan Tre Penne vise til nedslående 0-0-7 (referanse til James Bond er helt utilsiktet), med målforskjellen 4:35. Problemer i begge ender med andre ord. Tirsdag venter armenske Shirak Gyumri i returoppgjøret hjemme i Appenine.

Klubben har ikke spilt seriekamper siden midten av mai – da de vant serien med ni poeng ned til Mika på andreplass – men skaffet seg et ypperlig utgangspunkt med 3-0 i Jerevan for en uke siden. Den gamle Fredrikstad-spilleren Ismael Fofana fant veien til nettmaskene 14 ganger i løpet av 30 kamper i fjor. Spissen fornektet seg i så måte ikke mot Tre Penne, da han noterte seg for hat-trick.

Hjemmelaget har aldri vunnet eller spilt uavgjort i Champions League-sammenheng. Shirak skal normalt være et par nummer for store.

Beste Spill:

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.10 i odds