Champions League, TIppetips: Real lærer Dortmund en lekse!


LAGNYHETER

Carlo Ancelotti har avkrefter rykter om at Gareth Bale vil bli brukt som venstreback i Marcelos fravær, når Real Madrid møter Borussia Dortmund i onsdagens kvartfinale. Den italienske treneren vil i stedet satse på Fabio Coentrao defensivt, mens han samtidig fastholder at han er godt fornøyd med formen til en av verdens dyreste angrepsspillere. 

"Det er sant at Bale varierer noe, men det er noe som kjennetegner alle angripere og hurtige spillere", uttalte Ancelotti. "Spillere med en slik fart evner ikke å influere like jevnt som spillere med andre kvaliteter".

Marcelo er Real Madrids eneste skadebekymring, mens Dortmund fortsetter å slite med skader på en rekke nøkkelspillere - spesielt i forsvarsrekka, representert ved Neven Subotic og Marcel Schmelzer. På midtbanen må fjorårets finalister klare seg uten Sven Bender, Jakub Blaszczykowski og den meget sentrale Ilkay Gundogan. Selv om Dortmund har blitt vant til å håndtere alle disse fraværene denne sesongen, blir det vanskelig å sikre seg et godt resultat på Bernabeu.

 

FORMUTVIKLING

Det er liten tvil om at Real ble rystet av El Clasico-tapet mot Barcelona for 10 dager siden - illustrert ved 1-2 tapet mot Sevilla tre dager senere. De fikk imidlertid blåst ut forrige helg med den overbevisende 5-0 seieren over Ray Vallecano, hvor Bale skrev seg inn i målprotokollen to ganger. Før tapet mot Barcelona hadde klubben vunnet 16 av sine 18 foregående kamper, og slikt driv skal vi ha i bakhodet før kveldens kamp. 

Det har i sannhet vært en trøblete sesong for Dortmund, med skader på en lang rekke nøkkelspillere. Forrige helg fant de tilbake til noe av sitt gamle jeg med med 3-2 seieren over Stuttgart. Da hadde Jürgen Klopps gutter allerede rukket å ligge under 0-2. Et hat-trick signert Marco Reus reddet imidletid dagen for de gule og sorte. Dortmund vant syv av sine åtte første kampene etter vinterpausen, men har senere slitt mot god motstand. To strake tap mot Mönchengladbach og Zenit St Petersburg denne måneden kan umulig ha vært bra for selvtilliten.

 

BESTE SPILL

Gareth Bale som første målscorer til 5.75 i odds

Real Madrid scorer over 2.5 mål til 2.08 i odds

 

RESULTATTIPS

Real Madrid 3-0 Borussia Dortmund 9.50