Champions League, tippetips: Manchester United vs Bayer Leverkusen


Vi skal ikke dvele ved Manchester Uniteds trenervalg. De regjerende Premier League-mesterne – eller rettere sagt: Sir Alex Ferguson – valgte David Moyes som sin etterfølger. Det må likevel være lov å lure på hvilke tanker den ”nye” skotten gjør seg før kveldens Champions League-oppgjør mot tyske Leverkusen.

Den forhenværende Preston – og Everton-trenerens egne erfaringer fra Europas gjeveste klubbturnering er begrensede. Som 18-åring fikk han plass i Celtic-forsvaret som møtte Juventus i 1981 (1-2 sammenlagt), mens han som trener tapte CL-kvalifiseringen med Everton mot Villareal 2-4 sammenlagt i 2005. Det er likevel ikke mangel på turneringserfaring blant United-spillerne.

Ryan Giggs kan skilte med 150 Europacup-kamper, Rio Ferdinand 101 kamper, Patrice Evra 88 kamper og nederlenderen Robin van Persie med 70 oppgjør på samvittigheten.

”Jeg har alltid hatt et ønske om å lede en klubb i Champions League. Jeg gjorde alt jeg kunne for å nå det målet med Everton, selv om det ikke gikk. Som Manchester United-trener skal jeg gjøre alt i makt for å vinne turneringen”.

David Moyes har på sedvanlig Ferguson-vis klaget over Uniteds terminliste. Vi kan til dels være enig i at klubben har havnet i en vrien Champions League-gruppe med Real Sociedad, ukrainske Shakhtar Donetsk og tirsdagens motstander – Bayer Leverkusen. United-fansen kan likevel finne trøst i det faktum at de gangene the Red Devils har vunnet denne turneringen, har de først gjort unna et vanskelig gruppespill. I 1998/1999 møtte de både Bayern München og Barcelona, mens de måtte bryne seg på Dynamo Kiev, Sporting Lisboa og Roma i 2007/2008. At Manchester United vinner Champions League er priset til 13.00 i odds.

David Moyes må klare seg uten skadede Phil Jones og Rafael nok en gang, mens Nani fremdeles er suspendert. Det er spørsmålstegn knyttet til Danny Welbeck, hvis spiller gikk glipp av helgens seier over Crystal Palace. Spisskollega Wayne Rooney spilte samfulle 90 minutter mot nevnte Palace, og bør således være i finne i startelleveren.

Leverkusen-trener Sami Hyypiä lar seg trolig ikke affisere nevneverdig av alle pokalene som står utstilt på Old Trafford. Finnen vant nemlig selv Champions League-troféet med Liverpool i 2005. Prestasjonene som trener for Bundesliga-klubben har vært svært så gode. Til tross for at Daniel Carvajal og André Schürrle har forsvunnet til Real Madrid og Chelsea henholdsvis, befinner klubben seg på tredjeplass i Bundesliga. Nordrhein-Westfalen-laget står med 4-0-1 på sine fem innledende kamper, og befinner seg faktisk bare tre små poeng bak serieleder Dortmund.

Manchester United på hjemmebane skal normalt være bankers. 1.78 i odds er i tillegg godt betalt i så måte. Vi skal imidlertid ha i mente følgende: United hadde ikke scoret i løpet av to Premier League-kamper før seieren mot Palace. Da hadde klubben til alt overmål behov for Ashley Youngs skuespilleregenskaper for å skaffe straffespark.

Beste Spill:

Sats på Manchester United til 1.78 i odds

Sats på 2-1 til 8.50 i odds